Kezdőlap Magyarország A magyarok simán verték az oroszokat tegnap, ma Mix vegyesváltónkat kizárták

A magyarok simán verték az oroszokat tegnap, ma Mix vegyesváltónkat kizárták

1070
0

Fölényes győzelem az oroszok felett!

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden kiváló játékkal, nagyon magabiztos győzelemmel jutott be a vizes vb férfi pólótornájának elődöntőjébe: Märcz Tamás csapata 14–5-re győzte le Oroszországot. A négy között Görögország vár a házigazda magyar csapatra.

Az első perctől dominálta az Oroszország elleni vb-negyeddöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott. Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert négy-négy, Manhercz Kristián három, Vámos Márton kettő, Hárai Balázs pedig egy góllal járult hozzá a kiütéses, 14-5-ös győzelemhez.

Kizártak bennünket a Mix vegyesváltóból

Viszonylag friss szám a 4 x 100 méteres mix vegyesváltó, amelyet egyes információk szerint a FINA pont azért talált ki, hogy a kisebb nemezetek is nagyobb lehetőséghez jussanak a váltó számokban. Az ok egyszerű, így könnyebb ütőképes váltót összeállítani, mint mondjuk egy úszásnemben találni nemzetenként négy egyforma nemű erős úszót.

A versenyszámnak az is érdekessége, hogy csak az úszásnemek sorrendje adott, az, hogy férfi, vagy nő kezd mondjuk háton, az nincs meghatározva. Így a látványt, az izgalmakat az is növeli, hogy férfi úszhat nő ellen, ergo össze-vissza változik verseny közben a sorrend.

Eddig ez a versenyszám nem szerepelt az olimpiákon. Tokióban már ott lesz, ezért is érdekes az, hogy a magyar négyes hogyan szerepel, sikerül-e az esti döntőbe jutniuk?

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy 31 nemzet nevezett. A magyar négyes, Balog Gábor (hát), Gyurta Dani (mell), Szilágyi Lili (pillangó) és Jakabos Zsuzsa (gyors) összeállításban az utolsó futamban rajtolt.

Balog vezető helyen adta át a stafétát Gyurtának, aki három-négy testhossz előnnyel adta tovább Szilágyinak. Szilágyit a brit Guy kergette (férfi) és meg is előzte, ezzel együtt a harmadik helyen indulhatott útjára Jakabos, aki végül futam harmadik helyén hozta be a váltót (3:46,96). Döntősök vagyunk! Hittük mi. Azonban nem sokkal később kiderült, Balog és Gyurta váltásánál valami szabálytalanság történt, minden bizonnyal mellúszónk hamarabb rajtolt, nem fért bele a két századmásodperces megengedett tűréshatárba, ezért kizárták a váltónkat.

Forrás: www.24.hu és www.24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét