Kezdőlap Magyarország Hevesen rendezik a Nemzeti Vágta egyik előfutamát

Hevesen rendezik a Nemzeti Vágta egyik előfutamát

889
0

A hevesi régió lovasai is bekapcsolódnak a legnagyobb magyar lovas eseménybe.

Jubileumi programsorozattal készül a tízéves Nemzeti Vágta, amit a 17 elővágta után – ezek közül az egyiket Hevesen tartják – szeptember 16-án és 17-én rendeznek meg a fővárosban, a Hősök terén.

A korábbi éveknek megfelelően a Hősök tere körüli pályán a két napon 72 magyarországi és határon túli település lovasa mérkőzik meg a döntőbe jutásért, persze, ehhez túl kell jutni győztesként az egyes előfutamokon. Hevesen, az alatkai lovasbázison lesz az egyik ilyen.

– Alatka minden szempontból megfelelő helyszín, tekintve a lovas hagyományait – nyilatkozta lapunknak Sveiczer Sándor, a dél-hevesi város polgármestere.

Az előfutamot június 17-én rendezik a lovastanyán, ahol eddig már több országos és területi fogathajtóversenyt, sőt lovastáborokat is rendeztek. Pezsgő a lovas élet nekik köszönhetően Hevesen és Alatkán. Minden adott tehát, ami egy előfutamhoz, egy jó versenyhez szükséges: megfelelő számú istállók, és előírásoknak megfelelő biztonsági körülmények, tehát a teljes infrastruktúra rendelkezésre áll – részletezte a polgármester, akitől megtudtuk azt is: Heves megyéből csak Heves nyer jogot előfutam rendezésére.

Forrás: heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét