Kezdőlap Magyarország Nyomozás az egri tankerületben

Nyomozás az egri tankerületben

679
0

Az Egri Tankerületi Központban vizsgálódott a KLIK.

A Klebelsberg Központ belső ellenőrzést folytatott az Egri Tankerületi Központnál, de nem állapított meg szabálytalanságot – tájékoztatták lapunkat annak kapcsán, hogy információnk szerint Ballagó Zoltán tankerületi igazgató különböző köznevelés-fejlesztési projektekből a fizetésén kívül több mint ötmillió forintot vett fel. Úgy tudjuk, a vezető tevékenysége kapcsán felmerült olyan kifogás is, hogy indokolatlan mértékben költöttek bútorokra, illetve csapatépítő tréningekre.

Információink szerint Ballagó Zoltán egri tankerületi igazgató a különböző köznevelés-fejlesztési projektekből a fizetésén kívül több mint ötmillió forintban részesült. Az Újra tanulok pályázat nem indult el a 2013. december 1-jei határidőre, ezért a Klik szakképzési elnökhelyettese nem engedélyezte a kifizetést Ballagó Zoltán részére. Ezt megkerülve Ballagó, valamint az igazgatóhelyettese egymásnak igazolták a teljesítést, így jutott 800 000 forinthoz a tankerületi vezető.

A Köznevelés az iskolában című projektben egymaga 1 920 000 forintot vett fel, míg a projekt szakmai megvalósításában közreműködő 86 pedagógus fejenként 25 000, összesen 2 150 000 forint díjazásban részesült. A Magyar Időkben az ügy kapcsán már korábban ismertetett két projekten kívül az Innovatív iskolák fejlesztése pályázatban is részt vett, annak ellenére, hogy a Klebelsberg Központ korábbi elnöke kifejezetten tiltotta a tankerületi igazgatók részvételét, mert az az alapvető munkaköri feladataik ellátását veszélyeztette. A tiltás ellenére Ballagó hat iskola projektmenedzsereként szerepelt a pályázati adatlapok szerint.

A Klebelsberg Központ 2017 januárjában belső ellenőrzést folytatott le az Egri Tankerületi Központban a 2013–2015 közötti időszakot érintő, uniós projektek vonatkozásában – tudatta az intézmény a Magyar Idők megkeresésére.

– Az ellenőrzés a kifizetett személyi juttatások alátámasztottságát és szabályosságát vizsgálta, amelynek során a pályázati útmutatókba vagy a támogatási szerződésekben vállalt kötelezettségekbe ütköző szabálytalanságot, valamint a belső eljárásrendet megsértő tevékenységet nem találtunk – írták közleményükben.

Információnk szerint az is kifogásként merült fel Ballagó Zoltán ténykedése kapcsán, hogy a 2013-ban új bútorokkal berendezett, jól felszerelt épület több irodájában is lecserélték a berendezést. A tankerületi igazgató kinevezésekor pedig szakmai napot tartottak a demjéni Cascade Hotelben, ahol a több mint negyvenfős társaság teljes ellátását tankerületi keretből fizették, majd nem sokkal később ugyanebben a wellnesshotelben csapatépítő tréninget rendeztek a tavalyi év végén.

Mindezzel kapcsolatban megkerestük a Klebelsberg Központot is. „Valóban két rendezvényt tartott november végén és decemberben a tankerületi központ, az egyiken az intézményvezetők és tagintézmény-vezetők, a másikon pedig a tankerületi központ alkalmazottai vettek részt.

A tankerületi központ szabályos beszerzést folytatott le, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbb árút választotta” – válaszolták a Magyar Időknek.

Forrás: www.magyaridok.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét