Kezdőlap Kék Fény Egy hatvani férfit köröz az Interpol

Egy hatvani férfit köröz az Interpol

334
0

Nemzetközi elfogatóparancs van érvényben egy hatvani férfi ellen az Interpol nyilvántartása szerint.Csík Attila bűnlajstroma nem rövid, 2010. és 2015. között a rendőrség honlapján található információk szerint rablás, lopás és garázdaság elkövetése miatt indult ellene eljárás. Az Egri Törvényszék sajtszóvivője, dr. Snellenperger Judit arról tájékoztatta lapunkat, hogy jelenleg a férfi ellen a megyében működő egyik bíróságon sincs folyamatban eljárás, a legutolsó is 2014-ben befejeződött, ezután kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, amit ez idáig nem tett meg.

Az európai elfogatóparancs intézménye 2004. január 1-je óta működik, ekkor váltotta fel azokat a hosszadalmas kiadatási eljárásokat, amelyek korábban az uniós tagországok között voltak érvényben. Az egyik uniós tagállam által kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs azóta az Európai Unió egész területén érvényes.

Az Interpol nemzetközi körözési listáján február utolsó napján 42 magyar állampolgár szerepelt, 35 férfi és 7 nő, ám közülük csak egy megyénkbeli.

Dr. Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője lapunkkal közölte, hogy Cs. A. ellen 2010. és 2014. között 10 eljárás indult a Hatvani Járásbíróságon – hét lopás vétsége, egy lopás bűntette, egy garázdaság vétsége és egy rablás bűntette miatt –, mely mind bűnösség megállapításával és büntetés kiszabásával zárult. Hozzátette: az ítélet a legtöbb esetben eredetileg pénzbüntetés volt, majd miután ez nem teljesült, szabadságvesztésre változtatták.

– Az Egri Törvényszék 2015-ben azért adott ki a férfi ellen elfogatóparancsot, mert nem fizette be a kirótt pénzbüntetést – közölte a szóvivő, hozzátéve: korábbi eljárások miatt pedig már 2014. áprilisában európai elfogatóparancsot adtak ki Cs. A. ellen, mivel nem vonult be a börtönbe, ahol a kiszabott 7 év szabadságvesztését kellett volna letöltenie.

Lapunk úgy tudja, a 33 éves hatvani férfinak mintegy 800 ezer forintnyi pénzbüntetést kellett volna befizetnie.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét