Kezdőlap Magyarország Évet értékeltek Gyöngyösön a Katasztrófavédelem munkatársai

Évet értékeltek Gyöngyösön a Katasztrófavédelem munkatársai

964
0

A múlt héten tartotta évértékelő és feladatszabó értekezletét a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Az eseményen részt vett Plachi Péter tű. ezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Dr. Bekecs Andrea, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője, Hiesz György, Gyöngyös Város polgármestere, Seres Tibor tű. alezredes, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Vilmányi Sándor tűzoltó őrnagy, gyöngyösi tűzoltóparancsnok, a társszervezetek képviselői, valamint a berendelt tiszti állomány.

Dr. Zólyomi Géza tű. ezredes, kirendeltség-vezető szóbeli kiegészítésében a szakterületek tevékenységét, a létszámhelyzetet, a gépjárműtechnikával kapcsolatos fejlesztéseket és az előző év fontosabb eseményeit összegezte. Kiemelte a gyöngyösi önkormányzat 2,8 millió forintos, illetve a hatvani önkormányzat 2,5 millió forintos adományát, valamint azt, hogy azokból az összegekből milyen tűzoltó-technikai eszközöket, egyéni védőfelszereléseket vásároltak. Hangsúlyozta továbbá, hogy mindemellett a gyöngyösi önkormányzat képviselő-testületének három tagja támogatta a tűzoltóság alapítványát, amely ebből az oktatáshoz nélkülönözhetetlen projektort adott át használatra a tűzoltóságnak. Ezután megköszönte a kirendeltség személyi állományának az előző évben kifejtett munkáját, a helyi védelmi bizottságoknak, önkormányzatoknak, társszervezeteknek az együttműködését, kérve, hogy az idei évben is segítsék a kitűzött célok megvalósítását az állampolgárok biztonságának és biztonságérzetének fokozása érdekében.

Hiesz György polgármester megköszönte a tűzoltók áldozatos tevékenységét, emlékeztette a hallgatóságot arra, hogy a 100 éve történt gyöngyösi tűzvész kapcsán az emlékév keretében számos programot rendeznek, valamint reményét fejezte ki az új tűzoltólaktanya megvalósulásával kapcsolatosan.A járási hivatal vezetője, Dr. Bekecs Andrea a helyi védelmi bizottság tevékenysége, valamint a kiemelt beruházások és egyéb építésügyi hatósági eljárások során tapasztalt együttműködést példaértékűnek nevezte, további eredményeket kívánt a nem kis kihívások előtt álló közös munkához.

A kirendeltség előző évi munkáját jónak értékelte Plachi Péter tű. ezredes, igazgatóhelyettes, aki az előző év legfontosabb szakmai kihívásaira emlékeztetett, majd ismertette az idei év legfontosabb célkitűzéseit.

Forrás: Katasztrófavédelem

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét