Kezdőlap Magyarország Szóljon bele,hogy milyen legyen az EU agrárpolitikája

Szóljon bele,hogy milyen legyen az EU agrárpolitikája

691
0

Az Európai Bizottság csütörtöktől 12 héten keresztül egy online kérdőíves felületen várja a gazdálkodók, az érdekvédelmi és szakmai szervezetek, valamint más intézmények véleményét a Közös Agrárpolitikáról (Kap) – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A válaszok alapján a bizottság várhatóan ősszel alakítja ki a 2020 utáni új Kapot szabályozó alapelveket. A kérdőív a Kap szinte minden részletére kiterjed.

A nyilvános konzultáción összesen 30 kiegészítendő és eldöntendő kérdésen keresztül fogadják az újabb reformhoz szükséges javaslatokat. Az eredményeket várhatóan 2017 nyarán mutatja be az Európai Bizottság, és a benne foglaltak mentén alkotják majd meg az új Kap-rendeleteket a következő években.

A várható menetrend szerint előreláthatóan 2017 végén az Európai Bizottság megalkotja a Kapra vonatkozó konkrét jogszabályi javaslatait, amelyről 2018-ban intézményi vita keretében dönt majd az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament. A folyamat során 2018 végére, 2019 elejére várható a végleges Kap-rendeletek megjelenése.

A NAK felhívta tagjai figyelmét, hogy az online felületen keresztül május elejéig van lehetőség az észrevételek megtételére.

Forrás: www.vg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét