Kezdőlap Magyarország Utcát neveznek el Kiss Péterről Gyöngyösön

Utcát neveznek el Kiss Péterről Gyöngyösön

750
0

A helyi adórendelet módosításáról, pályázatokról és támogatásokról is döntött a gyöngyösi képviselő-testület keddi ülésén.

Az ülésen elfogadták a javaslatot a legnagyobb adózók éves ingyenes parkoló kártyájának biztosítására – tájékoztatta lapunkat Pifkó Tamás sajtóreferens tájékozattta. Elmondta: az önkormányzat jövőre nem emeli a helyi adókat, de mostantól azok a 70. életévüket betöltött lakosok is részesülhetnek az adómentességben, akik egészségi állapotuk, szociális helyzetük miatt gyermeküknél, vagy bentlakásos otthonban laknak. A vállalkozások mostantól hárommillió forintig rendelkezhetnek a helyi iparűzési adójuk meghatározott célra való felajánlásáról.

A testület elfogadta a polgármesteri hivatalban dolgozók illetmény- és béremeléséről szóló javaslatát és döntöttek három elektromos töltőberendezés kialakításának helyszínéről is. Az elektromos üzemű gépjárművek töltésére alkalmas C típusú rapidtöltőt a 3-as számú főúton található töltőállomás mögött, a Ringsted úton, a lassabb töltési időt biztosító állomások egyikét a 24-es főút mentén, a felsővárosi temető környékén, a másikat pedig a zsinagóga közelében helyezik el.

308850_kiss
A volt honvédségi laktanya területén több utcának sem volt neve. Annak a közterületnek sem, amelyről a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvéncsarnok nyílik. Ezt az utcát Kiss Péterről, a Kancsendzöngán tragikus körülmények között elhunyt gyöngyösi hegymászóról nevezték el.

Döntöttek továbbá: az új laktanya építéséhez átadott területért cserébe az önkormányzat a mátrafüredi diáküdülőt, és egy beépítetlen területet kap. A grémium hozzájárult az önkormányzat rendezési tervének módosításához. Erre az Észak-kálváriaparti lakóterület bővítése, az ipari parkban tervezett fejlesztés, valamint a felsővárosi temető új kiszolgáló épületének megépítése miatt volt szükség.

Az önkormányzat legfeljebb ötmillió forint értékben nyújt be pályázatot az 1956-os emlékmű és környezete helyreállítására, és a forradalom gyöngyösi szereplőinek emléket állító tábla elhelyezésére.

A képviselők újabb egy évre kötöttek ellátási szerződést a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, amely így 2017-ben is vállalja a mátrafüredi idősek nappali ellátását, valamint gondoskodik a gyöngyösi szépkorúak bentlakásos elhelyezéséről.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét