Kezdőlap Kék Fény Tömegverekedés és gyújtogatás Gyöngyösön: Már előzetesben az elkövetők!

Tömegverekedés és gyújtogatás Gyöngyösön: Már előzetesben az elkövetők!

831
0
Képünk csak illusztráció. Fotó: police.hu
Korábbi nézeteltérés miatt alakulhatott ki vita a helyi lakosok között hétfőn, mely közben egy többfős társaság tagjai kéziszerszámokkal bántalmaztak másik három férfit.

Bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint idén január 22-én 22 óra körül egy gyöngyösi utcában többen összeverekedtek, valamint egy lakóépület ablakait betörték és ott tüzet okoztak – tájékoztatta a Heolt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

Megtudtuk: a jelenlegi adatok alapján korábbi nézeteltérés miatt alakult ki vita a helyi lakosok között, mely közben egy többfős társaság tagjai kéziszerszámokkal bántalmaztak másik három férfit, akik közül többen – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérüléseket szenvedtek.

A heol.hu úgy tudja, két család vitázott össze és az egyik fél lakóépületét akarhatták felgyújtani. Szerencsére azonban a rendőrök a helyszínre értek, így nem fajultak el még jobban a történések.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást K. Gábor 47 éves, K. Gyula 65 éves, K. Leonárd 26 éves és K. Milán 28 éves gyöngyösi lakosok ellen.

Közölték: az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség hat gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt. Az ügyészség szerint mindegyik gyanúsítottal szemben fennáll a szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja, mint az előzetes letartóztatás elrendelésének általános feltétele, amelyet bizonyítékok is alátámasztanak.

Mint arról tájékoztattak, az indítvány azt is tartalmazza, hogy mindhárom gyanúsított esetében fennáll a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott, az előzetes letartóztatás azon különös oka, miszerint a gyanúsítottak szabadon engedésük esetén megkísérelnék befolyásolni a tanúkat, illetőleg a még ki nem hallgatott gyanúsított társaikkal összebeszélnének. A gyanúsítottak esetén az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, hasonló jellegű személy elleni erőszakos bűncselekményt követnének el.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 30 napra elrendelte mind a hat gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem jogerős.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét