Kezdőlap Magyarország Újra betöltött a markazi háziorvosi praxis, új orvosok a Recski Központi Orvosi...

Újra betöltött a markazi háziorvosi praxis, új orvosok a Recski Központi Orvosi Ügyeleten

1215
0
Három éve volt betöltetlen Markazon a körzeti ­orvosi praxis. Azóta a rendelő feletti orvosi lakás is üresen állt.

Amióta a falu doktornője, dr. Tábi Mária nyugdíjba ment, azóta a környező helységek háziorvosai helyettesítéssel látták el a markazi betegeket. Ám augusztustól dr. Csernyánszki Matild gyöngyösi orvos veszi át a praxist, egye­lőre nem teljes munkaidőben. A gyöngyösi körzete mellett látja el a markazit is, így még nem veszi igénybe az orvosi lakást.

Potoczki László polgármester lapunknak elmondta, a rendelő feletti orvosi lakás azóta áll üresen, amióta az előző­ gyógyító nyugállományba vonult és el is költözött Markazról. Megtudtuk: az önkormányzat az 1980-as évek közepén épült épületcsoport felújítására tavaly pályázatot adott be.

– Csaknem nyolcvanmillió­ forint értékben pályáztunk az orvosi rendelő és az orvosi lakás felújítására – tudatta­ a polgár­mester –, aminek ­része a fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat helyisége is. E pályá­zatban nemcsak az épület korszerűsítését terveztük, hanem a rendelők eszközpark­jainak a megújítását, bővítését is. A fogorvoshoz tizenegy, az orvosi rendelőhöz hatvanöt új eszközt szeretnénk beszerezni, de a védőnő is több tucat új és korszerű eszközt kapna.

A község vezetője azt is ­elárulta, az elavult számítógépeket is kicserélnék a gyorsabb és hatékonyabb munka érdekében. Az önkormányzat bízik abban, hogy a pályázatukat siker koronázza, a betöltött praxishoz megújult lakrész is tartozhat majd

Forrás: www.heol.hu

 

Új szolgáltató új orvosokkal látja el a Recski Központi Orvosi Ügyeleten a betegek gyógyítását. 

Az új team , a Pannon ­Paramedic Kft. csapata, dr. Zsúder Tamás­ ügyvezető igazgatóval az élen a helyszínen szembesültek azzal, hogy az ­ügyeleti rendelőben néhány bútoron és egy defibrillátoron kívül más eszköz, berendezés gyakorlatilag nem maradt. Az emeleti pihenőrészben is jobbára az üres szobákat találták. A cég ügyvezetője  elmondta, hogy felkészültek a legváratlanabb helyzetre, így elegendő számú orvost tudnak biztosítani, illetve a rendeléshez szükséges eszközöket is hoztak magukkal. Így hozzáláttak az ügyeleti munkához. A feszültség azonban tapintható a térségben.

A bizonytalanság és a feszültség abból adódik, hogy a korábbi szolgáltatóval, a Farmavizit Kft.-vel szerződött hét település háziorvosai közül, egy kivételével, senki nem kívánt együttműködni az új céggel. Ezért mostantól az új társaság szakembereihez kell majd fordulniuk mindazoknak a betegeknek, akik éjszaka, vagy a hétvégén szorulnak orvosi ellátásra.

A változás közel tizenkétezer embert érint, mégpedig a ­siroki, a mátraballai, a mátra­derecskei, a parádi, a ­bodonyi, a parádsasvári, valamint a recski betegeket.

Az előzményekhez tartozik, hogy a Farmavizit Kft. idén január­ 13-tól felmondta az ellátási szerződést, ezért a társulásban érintett hét önkormányzat a szolgáltatás megrendelésére áprilisban közbeszerzési eljárást indított, bírálati szempontként pedig az összességében legelőnyösebb ajánlatot határozták meg.

A bírálati procedúrát azonban vitatták a ­háziorvosok, s ennek hangot is adtak az egy hónapja tartott ­fórumon. A fentiektől függetlenül augusztus­ 1-jétől a Pannon Paramedic Kft. végzi az egészségügyi szolgáltatást.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét