Kezdőlap Magyarország 40 éve nem újult meg a kisnánai intézmény, idén sem kaptak rá...

40 éve nem újult meg a kisnánai intézmény, idén sem kaptak rá pénzt

952
0

A kisnánai polgármester a község szégyenének nevezte az épületegyüttest, melynek része az orvosi rendelő mellett a takarékszövetkezet is.

Nem újítják fel sem az idén, sem a közeljövőben a település orvosi rendelőjét – tudtuk meg Paulenka László polgármestertől. Mint kiderült: most sem kapott az önkormányzat erre támogatást. Már hosszú évtizedek óta használják a kisnánaiak ezt az épületet, ami a hetvenes években épült – közölte a polgármester, majd hozzá­tette, így legalább negyven éve semmiféle felújítás nem történt. Az épület elhanyagolt, a korlátot is már megette a rozsda, a váróteremben kopottak a székek. Erki Miklósné asszisztens emlékei szerint is csaknem húsz éve – amióta­ itt dolgozik – még festés is csak egyszer történt.

A polgármester a község szégyenének nevezte az épületegyüttest, melynek része az orvosi rendelő mellett a takarékszövetkezet is.

Ez utóbbi nemrég került az önkormányzat tulajdonába. A település az épület felújítására az idén is adott be TOP-os pályázatot, – mintegy ötvenmillió forint értékben – azonban ezt is elutasították. A polgármester megjegyezte, az elmúlt öt év alatt négyszer pályáztak, sikertelenül.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét