Kezdőlap Magyarország Rács mögött a Mi folyik itt Gyöngyösön „sztárja”

Rács mögött a Mi folyik itt Gyöngyösön „sztárja”

10910
0

Két év tíz hónap börtönt kapott tavaly szeptember 7-én R. László magánlaksértésért, állatkínzásért és védekezésképtelen ember ellen elkövetett könnyű testi sértésért.

Cigánygyerek vagyok, de nem vagyok buta – mondta még 6 éve az országosan híressé vagy inkább hírhedté vált „Mi folyik itt Gyöngyösön?” YouTube videóban R. László. A gyöngyösi családapa, akkor elmondta országnak-világnak, hogy 3 gyereke van és hamarosan jön a negyedik is. Hogy van-e kiutalt szociális lakása, vagy sem, az tulajdonképpen nem derült ki a felvételből, az azonban igen, hogy az egyik gyereknek dongalába van, neki pedig térdszalag szakadása, amivel – panaszolta a videóban – nem foglalkoztak az orvosok. Még azt is megtudtuk, hogy sanyarú az élete, és amikor a városi televízió munkatársai meginterjúvolták, épp a temetőbe tartott virágcsokorral a kezében, amit dühében a földhöz is vágott.

Többet nem is igen tudunk R. Laciról, noha több, mint 3 millióan látták a róla készült videót. Például azt sem tudtuk eddig, hogy másfél éve előzetes letartóztatásban volt, mert a Gyöngyösi Járási Ügyészség több vádpontban is vádolta a többszörös visszaesőt. Minősített állatkínzás, illetve minősített, kiskorú, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette volt a vád. Történt ugyanis, hogy 2015. júniusában a vádlott egy három hónapos kistestű keverék szuka kutyát kinézett magának az egyik rokonlátogatás során, amelyet haza is vitt. Otthon, a vádindítvány szerint, 15-20 percig fajtalankodott az állattal, ami a kutyának rendkívüli fájdalmat és különös szenvedést okozott. Amint elengedte a vérző ebet, az hazaszaladt, sérülése több napig gyógyult. Ám László ezen a júniusi napon újabb látogatást tett, ezúttal ismerőseihez ment, akik a 11 éves kisfiukkal közösen az udvaron töltötték a nyári estét. A vádlott a kisfiút magához húzta, az arcán csókolgatni kezdte, majd a gyermek rövidnadrágjának szárán keresztül egy hirtelen mozdulattal megrántotta a fiú nemi szervét. A gyermek 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Gyöngyösi Járásbíróság tavaly szeptemberben hirdetett ítéletet R. László ügyében. A vádlottat, mint többszörös visszaesőt, jogerősen 2 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Dr. Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatott arról is, hogy a vádlott 2004. óta áll paranoid skizofrénia miatt kezelés alatt, elmebetegsége a terhére rótt cselekmények idején is fennállt, azonban aktív elmekóros tünetek a férfinél nem voltak kimutathatók, így elmebetegsége a jelen cselekmények szempontjából nem vehetők figyelembe. Annyi bizonyos, hogy sokan mosolyogtak R. Laci érzelmi hullámzásai közepette előadott panaszáradatán, de leginkább a város szégyenfoltjának tekintik ezt a rögtönzött előadást. Tizenöt perc hírnév után végül a gyöngyösi nem buta cigánygyerekről is kiderült mi folyik körülötte.
Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét