Kezdőlap Magyarország Hetvenmilliós beruházás Gyöngyösön

Hetvenmilliós beruházás Gyöngyösön

619
0

Ünnepélyes keretek között adták át a Menház, Verseghy, Rozgonyi és Sárosi utcában, valamint a Vargák terén végrehajtott infrastrukturális beruházásokat Gyöngyösön. Az északnyugati városrész rehabilitációjának részét képező fejlesztés összesen több mint hetvenmillió forintba került.

 

A napokban zárult beruházásnak köszönhetően új burkolatot kapott a Menház és a Verseghy utca, ahol új járda és csapadékvíz-elvezető rendszer is épült. A szakemberek több mint 300 méter aszfalt burkolatú utat, 200 méter aszfalt burkolatú járdát, és összesen 350 méter csapadékvíz-elvezető csatornát építettek. A beruházás költsége közel 48 millió forint volt.

Ugyancsak a szociális városrehabilitáció második ütemében készült el a Rozgonyi és a Sárosi utcában, valamint a Vargák terén a szennyvízelvezetés. A munkák során több mint 250 méter gerincvezetéket fektettek le, és 21 háztartást kapcsoltak rá a szennyvíz-hálózatra. Ez a beruházás mintegy 23 millió forintba került, amelyet – csakúgy, mint a Menház és Verseghy utcák esetében – az önkormányzat 2016-os költségvetésének terhére valósítottak meg.

Hiesz György polgármester a beruházás szerdai átadásán elmondott beszédében kiemelte: az elmúlt évek beruházásainak és a most átadott fejlesztéseknek köszönhetően sikerült jelentősen javítani az északnyugati városrész infrastrukturális körülményeit, és az önkormányzat tervei szerint jövőre folytatódhatnak a munkák a zsellérközök felújításával, valamint a Vargák tere aszfaltozásával, ami újabb fontos lépes lehet a terület felzárkóztatása érdekében. Kévés Tamás alpolgármester a körzet önkormányzati képviselőjeként köszönetet mondott a képviselő-testületnek a beruházás elindításáért, a lakóknak a munkálatok idején tanúsított türelméért, és a kivitelezőnek az elvégzett munkáért.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét