Kezdőlap Kultúra Kékbe öltözött a gyöngyösi ferences templom és kolostor

Kékbe öltözött a gyöngyösi ferences templom és kolostor

1568
0

Az Autizmus világnapjára emlékeztek ezzel.

Kék díszvilágítással igyekszik Gyöngyös felhívni a figyelmet az Autizmus Világnapja alkalmából az autizmussal élők és családtagjaik helyzetére és mindennapi kihívásaira.

Így a világnap alkalmából (2017. március 31-én. este) kék fénnyel világították meg a Vak Bottyán János-szobrot, valamint az alsóvárosi ferences templom és kolostort Gyöngyösön.

A kolostor épületében működik egyébként az Autista Segítő Központ.

 

Ezt kell tudni a világnapról

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.Az Autisták Országos Szövetsége, hasonlóan a többi nemzetközi, országos, és regionális szerveződéshez – ismét csatlakozik a Ragyogj Kéken Kampányhoz! Április 2-án a kampány keretében, a már hagyományos módon a Parlament kupoláját világítjuk kékre, mellette számos épület kerül kivilágításra Magyarországon!

Forrás: http://aosz.hu/vilagnap2016/

Forrás és képek: MTI /Komka Péter

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét