Kezdőlap Magyarország Prevenciós előadás a Berzében!

Prevenciós előadás a Berzében!

548
0

A kábítószer, az alkohol, és a dohányzás káros hatásairól, valamint a nemi úton terjedő betegségekről tartott előadást a gyöngyösi Dr. Watti Rézan szívsebész-rezidens, a Berze Nagy János Gimnázium diákjai számára, azzal a céllal, hogy felnyissa a fiatalok szemét, ugyanakkor felhívja a figyelmet a megelőzésre.

(Felvétel 07:55-től 09:47-ig)

A program kapcsolódik az „Egészséges fiataltól egészséges jövőt”versenyhez is, ugyanis az előadások segítséget nyújtanak a felkészülésre is. Várhatóan más gyöngyösi intézményben is lesz majd prevenciós előadás, hogy egyenlő esélyt kapjon minden résztvevő.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról? Milyen hatásai vannak a kábítószer-használatnak? Hogyan előzzük meg a nemi úton terjedő betegségeket? – ezekre a kérdésekre adott választ dr. Watti Rézan szívsebész-rezidens a Berze Nagy János Gimnázium tanulóinak.

– Leginkább ennek a célja azt gondolom, hogy az elsődleges prevenció, tehát még az egészséges fiatalok, hogy későbbiekben ne kapják el a különböző betegségeket, illetve megfelelő edukációval mindig tudjanak ezekről a betegségekről, hogy később el tudják kerülni. Ezek a legfontosabbak, azt gondolom – fogalmazott.

A fiatalok szerint sokat segítenek az ilyen jellegű előadások, és szükség is van rájuk.

– Erről folyamatosan tudnunk kellene, minél többet, hogy milyen káros hatásai vannak, hogy minél megfontoltabban tudjunk dönteni, hogy most akkor elszívjuk-e még azt az egy szál cigit vagy sem, vagy megisszuk-e még azt az üveg bort – mondta Nagy Lili, a Berze Nagy János Gimnázium diákja.

Hasonló jellegű előadások, a tervek szerint más gyöngyösi középiskolákban is lesznek majd – emelte ki az előadó, aki hozzátette: második alkalommal rendezik meg az „Egészséges fiataltól egészséges jövőt” versenyt, melynek szerves részei a prezentációk.

Forrás: www.gyongyostv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét