Kezdőlap Kék Fény Második lett a hevesi baleset-helyszínelő csapat az országos versenyen

Második lett a hevesi baleset-helyszínelő csapat az országos versenyen

614
0
Képünk csak illusztráció Forrás: police.hu

Második lett a hevesi baleset-helyszínelő csapat az országos versenyen

A legjobb baleset-helyszínelők mérték össze tudásukat a Somogy megyei Hajmáson.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának felkérésére 2016. szeptember 13-15. közötti időszakban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a VI. Országos Balesethelyszínelő versenyt.-tudatta a Police.hu

A megmérettetés célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt. A vetélkedés lehetőséget biztosított a szakmai gyakorlati és elméleti tapasztalatok cseréjére, valamint az egymás közötti hasznos információcserére. Hozzájárult a helyszínelők szakmai fejlődéséhez, a kártérítési- és a büntetőeljárások során a felelősség egyértelmű tisztázásához, bizonyíthatóságához.

 

A verseny elméleti és gyakorlati feladatokból tevődött össze. Az elméleti versenyen az egyenruhások KRESZ és szakmai tesztlapot töltettek ki. A gyakorlati feladat autós ügyességi pályából és szakmai ismeretekből állt össze (többek között különböző baleseti helyszínek felmérése és leírása, helyszínvázlat készítése, műszaki állapot felmérése, intézkedés-taktika, fényképfelvétel készítés szabályai és gyakorlati végrehajtása).

baleseti-helyszinelok2

A verseny keretében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a “KÖTÉL” Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület munkatársai 2016. szeptember 15-én közös mentési bemutatót tartottak egy szimulált baleset helyszínén.

A helyezések így alakultak:

Összesített csapatverseny:

I.    helyezés: 

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

II.    helyezés: 

Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Tagjai: Patkó Zsolt c.r. főtörzszászlós

Zbiskó Péter r. főtörzszászlós

Felkészítő: Erdődi Zoltán c.r. alezredes

III.    helyezés:

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét