Kezdőlap Gazdaság 2007 és 2015 között évente 2,9 milliárd uniós forintot költhetett el Hatvan

2007 és 2015 között évente 2,9 milliárd uniós forintot költhetett el Hatvan

1085
0

A ‘Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén’ fantázianevű EU-s projekt jó eséllyel törhet a 2007-2014-es EU-s fejlesztési ciklus legértelmetelenebb magyarországi beruházása címre.  A Zagyva ártérben lévő híd felesleges cikk-cakkokat ír le, a kalandpark le van zárva és kong az ürességtől, a kerékpárutat egy év után feltörte a nád.

ado4

2007 és 2015 között hozzávetőlegesen 23-24 milliárd forintnyi uniós pénzt költhetett el a város, éves átlagban 2,9 milliárdot. Valószínűleg a lakosok sem érzékelik, de az Európai Unió egy hatvani lakosra közel 143 millió forintot költ évente. 

A szóban forgó turisztikai beruházás 1,1 milliárdba került, és nemcsak az a baj vele, hogy a kerékpárút 7,3 kilométeréből 7 kilométert garanciálisan ki kellett javítania a kivitelezőnek, mert az utat áttörte a nád alulról, hanem hogy a megépült kalandpark vagy be van zárva, vagy ha nincs, akkor sem érdekel senkit, mert az átadás óta 37 ember jelezte, hogy szeretné használni. Vagyis nemcsak hibás beruházásról beszélünk, hanem mintha értelmetlen is lenne.

A turizmusfejlesztés egyébként nem jött össze Hatvannak, 2009-től ugyanis fokozatosan csökken a városban eltöltött vendégéjszakák száma.

Hogy mely települések mennyi uniós támogatásban részesültek az elmúlt költségvetési ciklusban, itt tudják megnézni: http://adat.atlatszo.hu/eu-kereso/?varos=Hatvan

Forrás: atlatszo.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét