Kezdőlap Magyarország A megyei tűzoltók ezt a képet találták a legjobbnak a múlt ...

A megyei tűzoltók ezt a képet találták a legjobbnak a múlt hónapban

885
0

A megyei tűzoltók ezt a képet találták a legjobbnak a múlt hónapban

Minden hónapban megválasztja a Heves Megyei Katasztrófavédelem az előző hónap legemlékezetesebb eseményéhez fűződő képet. Ebben a hónapban a győztest egy egri háztűznél kapták lencsevégre.

A kép története:

Tűz ütött ki egy egri családi házban a Verőszala utcában 2015. december 22-én. A helyi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották a helyszínre. Mint a beavatkozások többségénél, ennél az esetnél is készültek fényképek, az egyik pedig olyan jól sikerült, hogy a hónap fotójának választotta az igazgatóság.

A lángoló házban még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant egy gázpalack. Három vízsugárral oltottak az egységek, valamint megbontották a tető- és födémszerkezetet, hogy a még izzó és parázsló részeket elfojtsák. A beavatkozás ezen időszakában ragadott fényképezőgépet Kiss Róbert c. tű. törzsőrmester, aki olyan jó felvételt készített, hogy azt a december hónapban készültek közül a legjobbnak választották a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői.

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények alkalmával. Egy-egy tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul a fotókészítés feladata. 2014. szeptemberétől kezdődően havonta kihirdetjük megyei szinten „A hónap fotóját” a kollégáink által készített képek közül.

hónapképeJanuárHevestűzoltók

Kép és szöveg: Heves Megyei Katasztrófavédelem

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét