Kezdőlap Magyarország Magasabb kiküldetési térítést kapnak januártól a gépkocsivezetők

Magasabb kiküldetési térítést kapnak januártól a gépkocsivezetők

619
0

A munkavállalót januártól is legalább napi 500 forint napidíj illeti meg belföldi kiküldetéskor, a gépkocsivezetők napidíj-átalányt kaphatnak, amelynek az összege 3 ezer forint – az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Jelenleg a napidíj az élelmezéssel kapcsolatos többletköltséget fedezi. Az új rendelet viszont egyszerűen csak többletköltséget említ. Emiatt kimaradt az új rendeletből az az előírás, hogy ha a szálloda számla a kötelező reggeli árát is tartalmazza, akkor 20 százalékkal csökkenteni kell a napidíjat.
Változatlan maradt az a szabály is, ha a rendszeresen kiküldetést teljesítő munkavállalónak a munkáltató havi átalányt állapíthat meg. Ennek az összegét az egy napra megállapított napidíj-átalány és a havi átlagban kiküldetésben töltött naptári napok figyelembevételével kell meghatározni.
Eddig nem létezett, új előírás vonatkozik – a hat órát meghaladó kiküldetés esetén – a belföldi közúti árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatottakra. Számukra a napidíj-átalány 3 ezer forint, feltéve, hogy a munkáltató – a kiküldetés többletköltségeire tekintettel – más juttatást nem ad nekik. (MTI)

Fotó: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét