Kezdőlap Kék Fény Megtartották az ezer lámpás éjszakáját Egerben

Megtartották az ezer lámpás éjszakáját Egerben

917
0

Magyarországon egy kisebb város lakosságának megfelelő gyermek- és fiatalkorú tűnik el otthonról és a környezetéből minden évben.

Az „Ezer lámpás éjszakája” című, társadalmi célú kampány vasárnap este a Dobó téren is megmutatkozott. Jelmondata: „Hogy minden gyermek hazataláljon!”

A családi- és gyermekprogramokkal, civil szervezetek felvilágosító programjaival, jótékonysági koncertekkel a szervezők a gyermekeltűnések problémájára hívták fel a figyelmet, s szerették volna elősegíteni az eltűnt gyermekek és fiatalok megtalálását.

A kampány weboldalán arról számolt be, hogy a fiatalkorúak eltűnésével kapcsolatos bejelentések száma évről évre növekszik. Míg 2010-ben körülbelül 11 000 fiatalkorú eltűnését jelentették be hazánkban, 2015-ben ez a szám megközelítette a 17 000 főt. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon egy kisebb város lakosságának megfelelő gyermek- és fiatalkorú tűnik el otthonról és a környezetéből minden évben.

Kiemelték: jelentős azoknak “csellengőknek” a száma, akik csupán néhány napra vagy hétre fordítanak hátat környezetüknek, majd hazatérnek. Ugyanakkor évi 80-100 gyermek nyomtalanul tűnik el, és a nyomozóhatóság 1 év után sem tudja megmondani, hogy mi történt velük, hol vannak. A jelenség hátterében számos ok húzódik meg: például családon belüli erőszak, szexuális, fizikai és pszichés agresszió, bántalmazás. A fiatalkorúak azonban sok esetben figyelmeztetésként, figyelemfelhívásként szöknek el. Minden eltűnt, elszökött fiatalkorúra rengeteg veszély leselkedik – hívják fel a figyelmet.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét