Kezdőlap Magyarország Gyermeknapra színes programok várják a hétvégén a családokat

Gyermeknapra színes programok várják a hétvégén a családokat

926
0

Kevés kivétellel megyénk szinte valamennyi településén rendeznek e hét végén gyermeknapi programot. A nagyobb városokban szombaton és vasárnap sok helyszínen várják a kisgyermekes családokat.

Egerben május 27–28-án van idén a gyermeknap

Szombaton az egri várban „Kaland az időben”, „Történelmesdi” címmel kicsiknek és nagyobbacskáknak szerveznek vitézi próbát, de a Gárdonyi-kuckó is nyitva áll. Lesz solymászbemutató, történelmi játszóház és a várműhely kézműves foglalkozásai is szórakoztatják a látogatókat. Az Agria Park rendezvényén kézműves és ügyességi játékokon, családi fotózáson vehetnek részt a gyerekek, és mesejátékokat láthatnak. A Líceum Varázstornya tudományos játszóházat szervez.

Vasárnap a hagyományos egri városi gyermeknapnak az Érsekkert ad otthont. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ által szervezett egész napos eseményen a szervezők célja, hogy egy olyan napot kínáljanak, amikor a családok együtt lehetnek. A jó hangulatot a zömmel ingyenes programok garantálják, új elem a „baba-mama sátor”, ahová a fiatal anyukák elvonulhatnak, hogy megetessék vagy tisztába tegyék a piciket. Akik a színpadi produkciókért rajonganak, láthatnak gyerekkoncerteket, interaktív mesejátékot, bábelőadást. De azok sem csalódnak, akik e napon is szívesen alkotnának, őket különböző kézműves játszóházak várják. Kinyit Paprika Jancsi Csúzlizdája is, de lesznek népi fajátékok, óriásjátékok, vasúti terepasztal, kötélpálya, mászófal.

Gyöngyösön is vasárnap ünneplik a gyerekeket.

Délután fél háromtól lovasbemutatót tartanak a szakrális téren, majd három órától a Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj bábszínházi előadást tekinthetik meg bábokkal és élő szereplőkkel a Maszk Bábszínház bemutatásában. Négy órától a Piroska és a farkas című mesemusicalt mutatja be a Pódium Színház, öttől pedig a Szorgalmas és a rest lány című bábelőadás következik a Galagonya Bábszínház előadásában. A gyöngyösi állatkertet a kicsik kedvezményes jegyárral látogathatják.

Hatvanban, Poroszlón és Pétervásárán is lesz gyermeknap

Hatvanban a Kossuth téren 28-án, vasárnap 13 órától várják a gyerekeket. Lesz interaktív mesejáték, dalvarázs, kutyabemutató, 18 órától pedig a Kispárna mesezenekar koncertezik. Mindezeken túl aszfaltrajzverseny, kézműves foglalkozás, buborék show, bábjáték, vidámpark és számos más érdekesség szórakoztatja a kicsinyeket.

Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrum is számos izgalmas kalandot kínál a legkisebbeknek is, így az óriásakváriumot, állatbemutatókat és látványetetést. Az elvarázsolt vízi világ játszószoba mellett játszótér, s már sövénylabirintus is található itt.

Pétervásárán, a Bocsi Attila Sporttelepen is vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok. Itt családi váltóversenyek, színpadi bemutatók, látványszínház, show-műsorok követik egymást. A sztárvendég Pádár Alexandra és Kelemen László lesznek. Ők délután fél 3-kor lépnek színpadra.

Eperfesztivál, mazsorettekel

Heves-Alatkán május 27-én 10 órától az Eperfesztivál keretében ünneplik a gyermekeket. A Hevesi Fúvósok és a mazsorettcsoport bemutatója után a Kispárna mesezenekar interaktív gyerekelőadása következik. Este hat óráig EU-Road-show szórakoztatja a közönséget, az iskola udvarán pedig kézműves foglalkozások, játékpark, óriáscsúszda, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, lovaglás, ügyességi játékok színesítik a kínálatot. Délután a Szegedi Möndörgők táncházba hívják a kicsiket. Itt lesz ajándék vattacukor, jégkása. Hevesről, a városháza elől ingyenes buszjáratok is indulnak a helyszínre.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét