Kezdőlap Kék Fény Házhoz jön a bűnmegelőzés Gyöngyösön

Házhoz jön a bűnmegelőzés Gyöngyösön

663
0

A héten négy alkalommal várják a bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődőket Gyöngyösön. A “Házhoz megyünk” program célja, hogy a résztvevők első kézből, szakemberektől kapjanak bűnmegelőzési tanácsokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 őszén indította el a „Házhoz megyünk” programját azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában.

A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.

A rendőrség a „Házhoz megyünk” program sikerességének köszönhetően az elmúlt másfél évben országosan összesen több mint hetvenezer állampolgárt ért el személyesen és közel hétezer kerékpárt regisztrált. A megelőző vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsadás idén olyan általános prevenciós témákkal egészül ki, mint az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság, valamint a drogprevenció.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. május 23. és május 26. között minden nap 13 órától 15 óráig várják a program iránt érdeklődőket a helyi plázában.

Forrás és fotó: police.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét