Kezdőlap Magyarország Elhunyt Roger Moore

Elhunyt Roger Moore

621
0

A színész 89 évesen halt meg Svájcban.

89 éves korában, egy rövid, de agresszív lefolyású rákos megbetegedés következtében Svájcban elhunyt Sir Roger Moore angol színész, közéleti személyiség. Nyugodjék békében.

Hogy ki volt a jobb James Bond, Sean Connery vagy Roger Moore, azon folyamatosan megy a vita, de az biztos, hogy a 007-es elegánciája és stílusossága hozzá köthető. Pierce Brosnan is az ő általa megformázott Bondot hozta, tegyük hozzá, elég jól.

Roger Moore 1927-ben született Londonban. Mielőtt színész lett, volt fotómodell, grafikus és filmstatiszta is. Hollywood is elég hamar felfedezte magának, az 50-es évek legelejétől rendszeresen forgatott amerikai produkciókat is. De igazi nagy sztárrá a BBC tévésorozatai és James Bond tette, akinek szerepét hét alkalommal játszotta el.

Tévészerepei között több ikonikus darab is található. 1958-59-ben eljátszotta Ivanhoe-t, majd 1962-69 között Simon Templar szerepét formálta meg az Angyalban, a Minden lében két kanálban (1971-72) pedig, amiben Tony Curtis volt a partnere, egy igazi angol úrét, Lord Brett Sinclairét (de ő volt a sorozat jelmeztervezője is). James Bond szerepét 1973 és 1985 között birtokolta, utána jelentősebb szerepe nem volt, inkább a közéleti szerepére összepontosított: 1991-től az UNICEF jószolgálati nagykövete, 2001-től nagykövete volt. 1999-ben a királynő lovaggá ütötte.

Forrás: www.nuus.hu

Fotó: Stuart Wilson/Getty Images.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét