Kezdőlap Magyarország Fityiszt mutatott Varga a mentődolgozóknak

Fityiszt mutatott Varga a mentődolgozóknak

700
0

Hideg zuhanyként érte a mentődolgozókat a nemzetgazdasági miniszter bejelentése, miszerint 10 százalékkal emelik a bérüket. Ez ugyanis töredéke annak, amiről az az életpályamodell szól, amit el is fogadott a szaktárca. Abban a mentőtiszteknek 170-220, mentőápolóknak 80-110 ezres emelést ígértek, ami az átlagos bruttó 195 600 forintos bér 10 százalékos emeléséhez képest lényegesen nagyobb növekedést jelentett volna – írja a Napi.hu.

Varga Mihály benyújtotta a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot a parlamentnek. Majd bejelentette, a mentőknél 10 százalékos béremelést hajtanak végre. Az elméletileg örömteli bejelentés azonban volt, ahol hatalmas csalódást okozott, a 168óra.hu értesülése szerint. A mentőszolgálat dolgozói a magasabb összegre számítottak. A decemberben megválasztott főigazgató tavaszi vidéki fórumain folyamatosan a mentőtiszteknek 170-220, a mentőápolóknak pedig 80-110 ezer forintos beígért emeléssel nyugtatta a kollégákat. A béremelést májusra, de legkésőbb júniusra ígérte az igazgató.

A mostani hír, a mentők között valóságos lavinát indított. Többeknek elfogyott a türelme és legfőképpen a bizalma, több állomáson is adják be felmondásokat. Pedig kormányzati forrásokból a lap birtokába jutott dokumentum szerint az OMSZ állományában jelenleg 166 mentőorvos dolgozik, vagyis a szükséges létszám harmada hiányzik. Ebben a munkaköri csoportban a legmagasabb az elvándorlás mértéke, éves szinten megközelítőleg 90 százalék.

Forrás: www.penzcentrum.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét