Kezdőlap Magyarország Magyaros ételt főztek a mátraderecskeiek a katonáknak

Magyaros ételt főztek a mátraderecskeiek a katonáknak

941
0

Mátraderecske község, valamint Derecske város polgármesterei – tiszteletük és hálájuk jeléül – felajánlották, hogy a határon szolgáló katonák részére magyaros ételt szolgálnak fel Mélykúton, január 28-án, szombaton.

Szarvaspörkölt derecskei módra Fotó: Rácz Tünde

– Így kerültünk kapcsolatba Mátraderecske, illetve testvértelepülése, Derecske polgármestereivel, akik a mai napon megvendégelték a határon szolgálatot teljesítő katonákat – hangsúlyozta az ezredes, hozzátéve: nagy örömmel fogadták a felajánlást, amelyet ez úton is szeretne megköszönni és bízik abban, hogy ez az együttműködés továbbra is folytatódni fog.

Pontban délre elkészült a pörkölt, amelyet a Heves megyei Mátraderecske polgármestere, Derecske önkormányzati képviselői, valamint a szakácsok közösen, közel kétszáz főre készítettek. Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a két önkormányzat szeretné kifejezni háláját és tiszteletét a határon szolgáló katonáknak.

– Mátraderecske 1800 lélekszámú kis település, ahol a lakosok pontosan tudják, a katonáknak is köszönhető, hogy békében és biztonságban ünnepelhették a karácsonyt és a szilvesztert. Ezért a nyugalomért és biztonságért szeretnénk kifejezni hálánkat ezzel az ebéddel – fogalmazott a polgármester.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét