Kezdőlap Gazdaság A Jobbik elkerülhetetlennek tartja, hogy rendszerváltás legyen az egészségügyben az adósság halmozódásának...

A Jobbik elkerülhetetlennek tartja, hogy rendszerváltás legyen az egészségügyben az adósság halmozódásának megállítása érdekében.

1079
0

A Jobbik elkerülhetetlennek tartja, hogy rendszerváltás legyen az egészségügyben az adósság halmozódásának megállítása érdekében.    

Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felelős állami hozzáállást és menedzsment típusú gazdasági irányítást sürgetett.
Szakmai szervezetekkel folytatott konzultáció alapján a politikus azt javasolta, hogy a 180 ezer forintos finanszírozási díjat legalább 220 ezerre emeljék a működőképesség szinten tartásához. Emellett fel kell számolni a „feudális viszonyokat”, mert maguk az intézményvezetők is kötnek nem a piaci árnak és a valós viszonyoknak megfelelő szerződéseket – tette hozzá.

lukacs_1
A jobbikos politikus átlátható gazdálkodást sürgetett, a június végi kimutatás szerinti 52 milliárd forintos adósságállományt pedig két ütemben javasolta konszolidálni. Egyúttal szóvá tette, hogy a jövő évi költségvetésben nincs erre elkülönített forrás.
Kérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói már tavaly tetten érhették volna Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt, csak nem kaptak erre engedélyt. Azt felelte: ez lett volna a leghatékonyabb eszköz a korrupciós ügyben, és felháborító, ha valóban így történt. Fel kell tenni a kérdést, hogy ki nem engedte ezt és milyen indokok alapján – tette hozzá.
Lukács László György a vasárnapi boltzár visszaállítására és kiterjesztésére vonatkozó felvetést terelésnek és ötletelésnek minősítette, szerinte nem időszerű a kérdés, azt csak későbbi gazdasági mutatók fényében lehet megítélni.

Forrás:MTI

Fotó: Béli Balázs Barikád

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét