Kezdőlap Magyarország Miért menekülnek a pártok a közvetlen köztársasági elnökválasztás elől?

Miért menekülnek a pártok a közvetlen köztársasági elnökválasztás elől?

1111
0

Miért menekülnek a pártok a közvetlen köztársasági elnökválasztás elől? – legalább is erre a kérdésre volt kíváncsi a Jobbik.

A XX. század pártjai elutasították a köztársasági elnök közvetlen választását- kommentálta a tegnapi parlamenti eseményeket a párt frakcióvezető-helyettese Stadut Gábor.

Hétfőn a Parlament Igazságügyi Bizottsága elutasította a Jobbik Alaptörvény-módosító javaslatát, amely a köztársasági elnök közvetlen megválasztásának lehetőségét teremtette volna meg. Az államfőválasztás részletszabályait sarkalatos törvényben kellett volna rendezni, tehát azokat a politikai vitákat, hogy hogyan történjen a jelölés folyamata, illetőleg egy- vagy kétfordulós legyen-e a választás, később lehetett volna tisztázni.

Sajnáljuk, hogy a XX. század pártjai, a Fidesz és a MSZP nem támogatták azt a javaslatunkat, hogy az emberek dönthessenek arról, kit tartanak alkalmasnak köztársasági elnökként a nemzet egészének képviseletére. Mára már eljutottunk oda, hogy nem is egy párt, hanem a hírek szerint egy személy dönthet arról, hogy ki lehet vagy inkább ki nem lehet a következő államfő. Úgy gondoljuk, véget kell vetni annak a világnak, hogy hazánkban a legfontosabb kérdések eldöntésének fő szempontja: Viktor engedi vagy nem engedi? – tudatta az MTI-vel Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Forrás: MTI.hu

Kép: Magyar Nemzet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét