Kezdőlap Magyarország Véradásra hívnak Gyöngyösorosziba

Véradásra hívnak Gyöngyösorosziba

827
0

Véradásra hívnak Gyöngyösorosziba

Április 27-én szerdán délután minden érdeklődőt örömmel várnak a Művelődési Házban tartandó véradásra.

Ezért fontos vért adni:

A vérkészítmények legnagyobb részét tervezett műtétek, illetve hematológiai betegségekben (mint például leukémiában) szenvedők kezelése során használják fel. A vérkészítmények további jelentős része daganatos betegek kezelése során kerül felhasználásra. Nagy hányadát szívbetegek, gyomor- és bélrendszeri betegségekben szenvedők, máj- és vesebetegek ellátása során használják fel, valamint vérszegénység és hematológiai betegségek kezelésében, szüléskor fellépő komplikációk során, illetve csont- és ízületi betegségek kezelésekor.

Egy év alatt egy személy csak meghatározott számú alkalommal lehet véradó: férfiak maximum ötször, nők legfeljebb háromszor adhatnak vért. A véradó egészségének védelme érdekében, a szervezet regenerációját elősegítendő, két véradás közt minimum 56 napnak kell eltelnie.

Ezért is jó vért adni:

A véradás nemcsak csökkenti a vérben lévő vasszintet, hanem ösztönzőleg is hat a csontvelő számára, inger új, friss vörösvértestek képzésére. Azok között, akik rendszeresen, félévente adnak vért, 88%-kal csökken a szívinfarktus és a stroke kockázata.

váradásgyöngyösoroszi

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2224/veradas és http://www.gyongyosoroszi.hu/node/470

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét