Kezdőlap Kultúra Jobbik: Miért változott meg hirtelen a Fidesz véleménye Hómanról?

Jobbik: Miért változott meg hirtelen a Fidesz véleménye Hómanról?

1004
0

Jobbik: Miért változott meg hirtelen a Fidesz véleménye Hómanról?

A Jobbik szerint Hóman Bálint szoborállítási vitája méltatlan, hazugságokkal átszőtt hisztériakeltés. Hóman építkező szellemű kultuszminisztere volt Magyarországnak, azt a Klebelsberg Kunót követte a bársonyszékben, akinek munkásságát ma minden párt elismeri. A Fidesz és MSZP antiszemitázó reflexe alapján azonban neki sem lehetne szobra, hiszen maga Klebelsberg is vonakodott, hogy „zsidó egyetemi hallgatók ezreit megint nyakára bocsássa a nemzetnek”.

A szobor állítását a Cser-Palkovics András fideszes polgármester vezette székesfehérvári közgyűlés határozatban támogatta. A Hóman Bálint Alapítvány tőle kétmillió, az Igazságügyi Minisztériumtól pedig tizenötmillió forintos támogatást kapott. Cser-Palkovics elhíresült nyilatkozatában felemelte a hangját az ellen, hogy elvetemültnek és butának nevezzék a székesfehérváriakat, holott éppen ő és a kormányzat viselkedett így: előbb támogatták Hóman szobrának ügyét, kis időre rá pedig már megtagadták azt.

Kérdéses, hogy miért változott meg hirtelen a fideszes politikusok véleménye Hómanról. Milyen új információt tudtak meg azóta róla? Nyilván semmilyet, viszont az USA, Izrael és Németország nagykövetsége intenzíven kezdett „érdeklődni” az ügy fejleményei iránt.

A Jobbik úgy véli, hogy a Fidesz sokadszorra bukfencezett ki a választói jó része által is saját ügynek tekintett kezdeményezés mögül. A balliberális oldalnak pedig ilyen ügyekben hagyományosan mindegy az igazság: csak lehessen fáklyásmenetezni, egy jót nácizni. Így legvégül Hóman Bálint egész szoborállítási ügyének egyetlen méltó szereplője maradt: Hóman Bálint. közölte az MTI-vel Dúró Dóra, az országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának elnöke, Jobbikos országgyűlési képviselő

Forrás: MTI.hu

Kép: 24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét