Kezdőlap Magyarország Parlamenti vizsgálóbizottságot hozna létre a Jobbik a 4-es metró ügyében

Parlamenti vizsgálóbizottságot hozna létre a Jobbik a 4-es metró ügyében

962
0

A mai napon dr.Staudt Gábor a Jobbik országgyűlési képviselője, tartott sajtótájékoztatót, a napokban nyilvánosságra került a 4-es metró kivitelezését érintő csalásokkal kapcsolatosan.

A képviselő kijelentette, a baloldali pártok és a kormánypártok egymásra licitálnak egyfajta korruptsági versenyben, amelynek most a csúcsa a 4-es metró beruházása körüli visszaélések sora, amelyről az Európai Unió csalás elleni szervezete, az OLAF jelentése rántotta le a leplet.

Staudt Gábor fénykép

Álláspontja szerint a 4-es metró ügye, egy állatorvosi ló ügye, amelyben bár voltak feljelentések hazánkban – a Jobbik is tett ilyet rengeteget- de mégis akkor mozdult előre az ügy, amikor egy külső szereplő jelentése, az OLAF jelentése nyilvánosságra került.  Sőt az eset jól mutatja, hogy az Ügyészség tevékenységével is gond van a korrupció elleni küzdelem oldalán.

Jobbik: Vizsgálóbizottságot kezdeményeznek a 4-es metró ügyében

Mint mondta: „A Jobbik mindezekre tekintettel egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, amely megvizsgálja a 4-es metró korrupciós cselekményeit, és azt, hogy miként lehet, hogy Magyarországon ma a korrupciós cselekmények miért maradnak felderítetlenek.   A Jobbik azt szeretné megtudni, hogy ki a felelős azért, hogy rendere nem lehet elszámoltatni a korrupciós bűncselekményekért senkit. A Jobbik azt akarja látni, hogy a jogszabályok rosszak -e vagy ha azok nem , akkor milyen más ok miatt nem számoltatják el a felelősöket.

Közölte, hogy az ügy arra is rávilágít, a Fidesz hiába ígérte meg 2010-ben, nem hajtotta végre az elszámoltatást.

A Jobbik bízik benne, hogy a vizsgálóbizottság felállításához kellő számú aláírást össze tudnak gyűjteni, és az Országgyűlés többsége is úgy dönt, hogy a 4-es metró ügyét a legmagasabb szinten vizsgálják.

Budapest, 2014. március 28. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 4-es metró avatásán Budapesten, a metróvonal kelenföldi végállomásán 2014. március 28-án. Mellette Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke (j2) és Tarlós István főpolgármester. MTI Fotó: Beliczay László
Budapest, 2014. március 28.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 4-es metró avatásán Budapesten, a metróvonal kelenföldi végállomásán 2014. március 28-án. Mellette Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke (j2) és Tarlós István főpolgármester.
MTI Fotó: Beliczay László

59 milliárd forint a tét. Ki fizeti vissza?

Staudt Gábor megemlítette, azt is kíváncsian várja, hogy a visszafizetésre szoruló 59 milliárd forintot,  kivel fogják visszafizetni?

Az állampolgároknak kell-e ezt visszafizetniük, vagy ha megvannak a felelősök- és az vizsgálóbizottság dolga- akkor a felelősök vagyonából fizettetik -e vissza azt.

Forrás: MTI.hu/Jobbik.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét