Kezdőlap slide Tao-pénzekből lehet Hatvan az új sportközpont

Tao-pénzekből lehet Hatvan az új sportközpont

1364
0

Most egy kézicsarnokot kezdenek építeni, de a város jégcsarnokot is akar.

Közel 1,3 milliárd forintból új, ezer ember befogadására is alkalmas kézilabdacsarnok épül Hatvanban, a létesítmény alapkövét csütörtökön tette le Horváth Richárd polgármester és Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke.

303790f1

A városvezető köszöntőjében felidézte: több mint egy éve kezdődött az önkormányzat és az egyesület közreműködésében megvalósuló csarnok tervezése. Az alapkő letétele után munkagépek is felvonulnak az egykori cukorgyár területén. Horváth Richárd közölte, a beruházáshoz az önkormányzat mintegy 390 millió forintnyi önerőt biztosított, a többi – alig egy év alatt – tao-támogatásokból gyűlt össze.

Elhangzott, hogy a várhatóan 2018 közepére elkészülő, „nagy űrt betöltő” új létesítmény a kézilabda mellett más sportágaknak és civil szervezeteknek is otthont ad majd.

A polgármester egyúttal azt is bejelentette, 1,2 milliárd forintos beruházással, hasonló konstrukcióban új jégcsarnok is épül a volt cukorgyár területén 2019-ben.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint a beruházás célja az is, hogy a kézilabda-egyesület minden korosztályban indítson utánpótláscsapatot, a felnőtt együtteseket pedig szeretnék az NB I/B-ben, de legalább az NB II-ben tartósan szerepeltetni.

Forrás: hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét