Kezdőlap Magyarország Kimondta a Kúria, jogsértő volt a TV2 és az M4 a népszavazás...

Kimondta a Kúria, jogsértő volt a TV2 és az M4 a népszavazás kampályában

885
0

Két tévécsatornáról is kimondta a Kúria, hogy a választási rendelkezéseket megsértve tették közzé a kormány reklámjait a kvótanépszavazás előtti hajrában – írta meg a hvg.hu. A TV2-n és a közszolgálati M4-en is azzal trükköztek, hogy társadalmi célú reklámnak állították be a kampányt, miután a politikai reklámra szolgáló időkeretet már elhasználták.

szavazas

Jogsértő volt, ahogy a kvótakampány utolsó időszakában ezek a tévécsatornák futtatták a „Szeretem Magyarországot és szavazok október 2-án”, illetve a „Szavazzon október 2-án!” jelmondatú reklámokat – mondta ki a Kúria.

A bíróság szerint a társadalmi célú reklám és a politikai reklám közötti alapvető különbség az, hogy az előbbi egy közérdekű cél elérése érdekében akar hatást gyakorolni, az utóbbi célja egy párt, mozgalom vagy a kormány népszerűsítése, támogatása érdekében készül. Ebben az eseten viszont a kettő közt „szoros tartalmi kapcsolat” van a Kúria szerint, ugyanis az október 2-i országos népszavazáson létező opció volt az is, hogy a választó tudatosan távol marad, és egyáltalán nem szavaz, voltak is erre buzdító csoportok.

Forrás: www.vg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét