Kezdőlap Magyarország Fogyatékos fiataloknak alakítanak ki lakóotthont Gyöngyösön!

Fogyatékos fiataloknak alakítanak ki lakóotthont Gyöngyösön!

1145
0
Kép forrása: gyongyos.hu

Fogyatékkal élő, fiatal felnőttek számára épít lakóotthont Gyöngyösön a Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány. A tíz személy befogadására alkalmas otthont az Ifjúság úton alakítják ki, abban az ingatlanban, amelyet a gyöngyösi önkormányzat ingyenesen ajánlott fel a célra.

gyöngyösbelső

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány 2011-ben alakult a Gyöngyösi járásban élő fogyatékos fiatal felnőttek életvitelének megsegítése céljából. Az alapítvány az önkormányzat, a helybeli vállalkozások és magánszemélyeik adományaiból egy tíz fogyatékkal élő, fiatal felnőtt befogadására alkalmas lakóotthon építését kezdte meg az Ifjúság úton a gyöngyösi önkormányzattól kapott ingatlanban. Az otthonba olyan fogyatékos fiatal felnőttek költözhetnek majd be, akik ma még családban élnek, de szüleik már idősek, és szeretnék gyermeküket biztonságban tudni akkor is, ha ők már nem tudnak gondoskodni róluk. A családias légkörű, a lakók korának és egészségi állapotának, valamint meglévő képességeinek megfelelően kialakított és felszerelt lakás lehetőséget teremthet lakói számára az önálló életvitel kialakítására, az önállóság fejlesztésére, a testi és szellemi fejlődésre, valamint a munkavégzésre egyaránt.

A projektet a Gyöngyös Város Önkormányzatától e célra ingyenesen átadott Ifjúság úti volt óvoda-épületben valósítja meg az alapítvány. A használatba kapott épület szomszédságában található a Lokodi úti Gondozási Központ, melynek több alapszolgáltatása – családsegítés, szociális étkeztetés, támogató szolgáltatás, szociális foglalkoztató műhely – kiegészítő, megerősítő támogatást nyújthat a már önálló életvitelt élő, a támogatott lakhatási programban részt vevő fogyatékkal élő személyek számára.

Az otthon kialakítása mintegy hetven százalékos készültségben van – derült ki az alapítvány által szervezett szerdai sajtótájékoztatón. A munkálatokat az önkormányzat támogatása mellett gyöngyösi és környékbeli vállalkozások, magánszemélyek adományaiból végzik, a tervek szerint az első lakók év végén költözhetnek be a lakóotthonba. A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány a további munkálatokhoz folyamatosan várja az adományokat.

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány számlaszáma: 12032006-01320955-00100006 Raiffeisen Bank

Eddigi támogatók: Austrotherm Kft., Rigips Divízió, Feilo Sylvania, Shick-R Kft., G&A ’95 Kft., Brutt Saver Hungary Kft., Gyöngyös Mátra Lions Club, E-Build Kft., Élpak Zrt., Mátrapark Kft., Tintúra Kft., Fodor Gábor országgyűlési képviselő, Hiesz György polgármester, dr. Lénárt András, dr. Lénártné Benei Anikó, Sári István, dr. Elek Ilona, Dr. Réthy Béla, Dr. Réthyné Toldi Adrienn és a 2012-es Gyöngyösi Városbál résztvevői.

Gyöngyös után a támogatók között van Gyöngyösoroszi, Nagyréde, Vécs, Pálosvörösmart, Visonta, Markaz és Detk önkormányzata is.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét