Kezdőlap slide Íme Heves megye riói mérlege

Íme Heves megye riói mérlege

1181
0

Négy sportágban volt érdekelt megyénk a riói olimpián, ahol szűkebb hazánkbeli klub, és/vagy helyi kötődés alapján vettük sorra versenyzőink szereplését.

A hőn áhított olimpiai bajnoki cím Brazíliában nem jött össze Cseh Lászlónak, azonban az Egri Úszó Klubot 2015. januárjától erősítő világklasszis ismét bebizonyította, hogy a legmélyebb csalódást is képes kiheverni.
– Igazi sportember, igazi példakép, a sikereivel, illetve azzal, ahogy egy sokk után képes újraépíteni magát – jellemezte az ezüstöt (100 m pillangó 1:56.24 perc) és hetedik helyet (200 m pillangó, 1:56.24 )szerzett versenyzőt Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

cseh l
Az ugyancsak egri Holló Balázs és a hatvani származású , de győri színekben versenyző Gyárfás Bence váltójuk (4×200 m gyors, ill. 4×100 m gyors) kizárása miatt nem állhatott rajtkőre Rióban, így nekik csupán a játékok hangulatának keserédes átélése adatott meg.

Az egri illetőségű Bíró Attila által vezényelt magyar női vízilabda válogatott a megyeszékhelyi Antal Dórával és a ZF-Eger-EKF gárdájától nyáron távozott Czigány Dórával a negyedik helyig jutott.

A férfiak megismételték londoni pozíciójukat az ötödik hellyel. A csapatot Erdélyi Balázs (161 játszott perc, 21 lövés/10 gól), Hárai Balázs (97, 15/9), Hosnyánszky Norbert (155, 24/8), Decker Ádám (87, 4/2), Szivós Márton (103, 12/4) és Zalánki Gergő (123, 18/7) miatt kísérhette kiemelt figyelem hevesi részről, a gratuláció pedig a szerb-diadal miatt járt a ZF-Eger két játékosának, Braniszlav Mitrovicsnak és Milos Csuknak.

298662_kepatmeretezes_hu_hun_gre26_hosnyanszky

Atlétikában Papp Krisztina indulása jelentetett különlegességet. A verpeléti illetőségű futó a maratoni távot  2:42.03 óra alatt tette meg, ami a 65. helyhez volt elegendő.

verpelét

A mátrafüredi Kovács Zsófia  24.-ként lépte át a célvonalat triatlonban, ami tökéletes visszacsatolása volt az utóbbi időszak kemény munkájának.  Az elmúlt évben alig egy hetet töltött itthon, ugyanis  minden erejével az olimpiára készülve edzőtáborozott. A másik magyar, Vanek Margit a 45. helyen zárt.

Kovács Zsófia

 

Forrás: Heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét