Kezdőlap Magyarország Gyöngyöspatai hangulatkeltő cikkre reagált a Rendőrség

Gyöngyöspatai hangulatkeltő cikkre reagált a Rendőrség

1111
0

Gyöngyöspatai hangulatkeltő cikkre reagált a Rendőrség

A nol.hu internetes oldalon megjelent írásra reagál a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nol.hu internetes portálon „A cigánytelep felé kanyarodnak, aztán véletlenül felgyullad valami” címmel 2016. február 18-án 19 óra 18 perckor megjelent cikk a valóságot torzítva és az olvasók megtévesztésére alkalmas módon tünteti fel a Gyöngyöspatán, 2015. december 24-én történt tűzesettel kapcsolatos büntetőeljárást, célja nyilvánvalóan a rendőrség tevékenységébe vetett közbizalom gyengítése.

Az írás azt sugallja, hogy a településen autókkal, motorokkal érkező csoportok jelenlétükkel félelmet keltenek, és rejtélyes tűzeseteket okoznak.

A rendőrségre ilyen tartalmú bejelentés a mai napig nem érkezett. Gyöngyöspatán 2012. óta rendőrőrs működik, állandó rendőri jelenlétet biztosítva az ott élő lakosoknak. A szolgálatot ellátó rendőröknek sincs tudomása ilyen csoportok megjelenéséről.

A cikkben olvasható, hogy „Tavaly karácsonykor egy olyan ház gyulladt ki különös körülmények között, ahová egy kétgyermekes cigány család akart beköltözni – ennek a háznak a kapujára előtte a „Meghaltok” feliratot írták ismeretlenek, ennek ellenére a rendőrség akkor nem indított eljárást.”

Ezzel kapcsolatban a valóság az, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság 2015. december 18-án a „Meghalsz” felirat kapcsán tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, melyet később határozattal megszüntetett és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A karácsonykor történt tűzeset és a „Meghalsz” festékfelirat miatt elrendelt büntetőeljárásokat a hatóság egyesítette. Jelenleg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja mindkét bűncselekmény vonatkozásában a nyomozást rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrség leszögezi, hogy minden tudomására jutott jogsértés esetén megteszi a szükséges intézkedéseket, ahogyan ebben az ügyben is a hatályos jogszabályoknak megfelelően folytatja a nyomozást.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolja, hogy a helyszínen intézkedő rendőrök azt javasolták a sértettnek, mossa le a feliratot és felejtse el, ami történt, mert úgy mindenki jobban jár.

A sértett és családtagjai nem jelezték az eljárás során a cikkben közölt sérelmet, a rendőri intézkedéssel szemben észrevételt, indítványt, panaszt nem tettek.

Az elmúlt négy évben – a tavaly decemberi tűzesetet megelőzően – mindössze egy esetben érkezett bejelentés Gyöngyöspatán történt tűzesetről, ezen eljárás során idegenkezűségre utaló körülményt a Gyöngyösi Rendőrkapitányság nem állapított meg.

A fenti reagálás a Heves Megyei Rendőrkapitányság közleménye

Indexkép: Alfahir.hu/Barikád! Magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét