Kezdőlap Magyarország Fideszes belharcok blokkolják a Heves megyei közgyűlést?

Fideszes belharcok blokkolják a Heves megyei közgyűlést?

945
0

Meddig bojkottálják a fideszes belharcok a Heves Megyei Közgyűlés munkáját?

– teszi fel kérdést a Jobbik a Megyei Közgyűlés működésével kapcsolatosan az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Heves Megye Közgyűlése Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága keddre meghirdetett ülése elmaradt a fideszes tagok távolmaradása miatt. Ugyanez történt a Jogi és Ügyrendi Bizottság ülésén is. A bizottságoknak tárgyalni kellett volna egy javaslatot a TOP-5.1.1-15 Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések intézkedésre történő pályázat benyújtását.

A fideszes belharcok oka a soron következő pályázatok keretében elnyerhető 41 milliárd forintos forrásalap megszerzése. Ennek érdekében, öncélúan már több projektcéget is alapítottak a fideszes képviselők. A közérdeket semmibe vevő, egyéni háborúskodás itt még nem ért véget. Továbbra is nyílt kérdés, hogy Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő köreihez tartozó, korábban méltatlanná vált Oroján Sándor lesz-e a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke, ezzel is tovább feszítve a fideszes belharcokat, így lehetetlenítve el a testület jövőbeni munkáját.

A Jobbik frakciója mielőbb válaszokat vár a jelzett bizottságok elnökeitől, hogy a fideszes tagok távollétükkel miért akadályozták meg a bizottsági ülés megtartását. A fideszes belharcok miatt meddig kívánják bojkottálni a Heves Megyei Közgyűlés munkáját?

Felszólítjuk Szabó Róbertet, a Heves Megyei Közgyűlés elnökét, hogy szankcionálja a közgyűlés munkáját akadályozó képviselőket! Amennyiben a fideszes képviselők továbbra sem kívánják komolyan venni a munkájukat, úgy a Jobbik frakciója kezdeményezni fogja a Heves Megyei Közgyűlés feloszlatását.- írja a párt Heves megyei szervezete

Fotó: egerhirek.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét