Kezdőlap Kultúra Javasoljon Ön díszpolgárt Gyöngyösnek

Javasoljon Ön díszpolgárt Gyöngyösnek

1052
0

Javasoljon Ön díszpolgárt Gyöngyösnek

Javaslatokat vár a gyöngyösi önkormányzat a „Pro Civitate” és a „Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa” kitüntetésekre. A felterjesztéseket március 1-ig kell eljuttatni Hiesz György polgármester részére.- szerepel a város honlapján.

A „Pro Civitate” kitüntetés a Gyöngyös Város Önkormányzata által alapított legrangosabb elismerés, amely díszpolgári címmel is jár. A kitüntetés olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A kitüntetésre javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület bármely bizottsága, gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet valamint alapítvány.

A „Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa” elnevezésű kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyösön a gyermekek és tanulók fejlődése érdekében hosszú időn át kiemelkedő pedagógiai tevékenységet folytattak.

A kitüntetésre javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület bármely bizottsága, gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet valamint alapítvány, intézményfenntartók, önkormányzati intézményvezetők, pedagógusok, iskolaszékek, intézményi tanácsok érdekképviseletek, az intézményi diákönkormányzatok.

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat mindkét esetben Hiesz György polgármesternek kell benyújtani 2016. március 1-ig a következő címre: Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal, 3200 Gyöngyös, Fő tér 13.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét