Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Íme Heves megye honatyáinak aktivitása 2020-ban

Íme Heves megye honatyáinak aktivitása 2020-ban

1001
0
Fotó / Alfahír

A Heves megyei honatyák előző évi parlamenti aktivitásáról a HEOL számolt be, mely szerint a legtöbbet Dömötör Csaba beszélt, a legtöbb beadványt pedig Dudás Róbert jegyezte a második félévben. Az egész év tekintetében Dömötör beszédben, Sneider Tamás indítványokban lett listavezető a Heves megyei honatyák közül.

Dömötör Csaba (Fidesz)
A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára július óta 46 alkalommal szólalt föl plenáris ülésen, ezek a beszédek összesen három óra 33 percig tartottak és napirend előtti felszólalásaiban az aktuális kérdésekre reagált, általában az ellenzék tevékenységéről beszélve. Önálló, vagy nem önálló indítványa nem volt, bizottságnak nem tagja. Az év folyamán 95-ször szólalt meg (7 óra, 3 és fél perc), indítványai, bizottsági tevékenysége nem volt.

Dudás Róbert (Jobbik)
A második félévben 17-szer szólalt föl, összesen 1 óra 13 perc 36 másodpercig, hozzászólt a dróntörvényhez, a külszolgálatról szóló törvény módosításához, beszélt az önkormányzatiság szűkítéséről, a gyöngyösi Kálváriaparti Iskola állapotáról. Tizenöt önálló indítványa volt az illegális szemetelésről, a Mátrai Erőmű Mészáros Lőrinctől való, szerinte értéken felüli állami megvásárlásáról, a képviselők, kormánytagok rendszeres drogtesztjéről. Nem önálló indítványból hetet jegyzett, módosítókat nyújtott be a dróntörvényhez, illetve kezdeményezte volna Magyarország Európai Ügyészséghez történő csatlakozását. A Törvényalkotási Bizottság tagja, a 12 ülésből 8-on volt jelen, szeptember óta a Külügyi Bizottság tagja is, 11 ülésből 8-ra ment el. Az év egészében 28 megszólalás (2 óra 12 és fél perc), 26 önálló, 48 nem önálló fűződik a nevéhez, 39 bizottsági ülés közül 29-en volt ott.

Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője

Horváth László (Fidesz)
A képviselő a második félévben nem kért szót az országgyűlésben és indítványa sem akadt.
A Törvényalkotási Bizottság 12 ülése közül 7-en vett részt teljesen, 1-en részben, 3-szor végig helyettesítették. Az év egészében tizenötször szólalt meg, összesen egy órán és 34 percen keresztül beszélt az üléseken. Az évben két önálló indítványa és egy nem önálló indítványa volt, utóbbi a köznevelési törvény módosítása, az iskolaőrség bevezetése kapcsán. A Törvényalkotási Bizottság 28 ülést tartott, ezek közül 17-en jelent meg, nyolcszor végig, egyszer részben helyettesítették.

Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Fotó / Horváth László Facebook oldala

Korózs Lajos (MSZP)
Nyár óta kilencszer szólalt föl a Parlamentben, majdnem 1 óra 16 percen keresztül, egyebek közt koronavírus elleni védekezésről, igazságos nyugdíjemelésről. Tizenkét önálló indítványa volt, koronavírus szűrésről, rokkantnyugdíjasok kártérítéséről, igazságos nyugdíjemelésről, szociális dolgozók bérrendezéséről.
Két nem önálló indítványa a megváltozott munkaképességűekről és az Európai Unió közös gazdasági csomagjáról. A Népjóléti Bizottság elnöke, mind a kilenc ülésen ott volt, de az “álmentőssel” készült tavaszi videója miatt a Fidesz mostanában többször bojkottálta az üléseket. Éves összesítésben 29 megszólalás (2 óra 30 perc 45 másodperc), 64 önálló és 21 nem önálló indítvány fűződik a nevéhez, bizottsága mind a 21 ülésén részt vett.

Nyitrai Zsolt(Fidesz)
A második félévben hat felszólalása volt, ezek 17 és fél percig tartottak, hozzászólt az új bortörvényhez, a börtönök zsúfoltsága miatti kártérítésekhez, az Áder János által végül alá nem írt hulladéktörvényhez. Önálló indítványa nem volt, egy nem önálló viszont igen
, Egert tenné kiemeltté az új bortörvényben. A Törvényalkotási Bizottság 12 ülése közül ötön vett részt, hét alkalommal végig helyettesítették. Az év folyamán tízszer szólalt föl, majdnem 35 percig. Három önálló és egy nem önálló indítványt nyújtott be. A Törvényalkotási Bizottság 28 ülése közül 13-szor jelent meg, 12-szer helyettesítették.

Sneider Tamás (független)
Július óta kétszer szólalt föl, majdnem tíz percen keresztül fejtette ki gondolatait a korkedvezményes nyugdíjak és a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának fontosságáról, a nyugdíjak elértéktelenedéséről. Öt önálló indítványa gyereküdültetéshez, a Tarna-menti prostitúcióhoz, a vörösiszap-károsultak várakozásairól, a terjedő droghasználatról és a koronavírus-elleni oltásról szólt. Nem önálló indítványa nem volt. A Törvényalkotási Bizottságban 12 ülés közül 9-en vett részt. Egész évben három felszólalása volt (bő negyedóra), hatvan önálló, harminc nem önálló indítványt adott be. A Törvényalkotási Bizottság 16 üléséből 12-n jelent meg.

Szabó Zsolt (Fidesz)
Ősszel egyszer szólalt föl, 12 perc 12 másodpercig beszélt a 2019-es költségvetés végrehajtása kapcsán arról, hogy a mostani gazdaságpolitika szerinte jó. Indítványai nem voltak. A Költségvetési Bizottság nyolcszor ülésezett volna, de háromszor határozatképtelen volt. Szabó négy ülésre ment el személyesen, egyszer helyettesítették. Tavaly összesen négyszer szólt a Tisztelt Házhoz, 29 és fél percen keresztül, indítványai nem voltak. A Költségvetési Bizottság 22 ülése közül tízszer vett részt személyesen, ötön helyettesítették.

 

HEOL

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét