Kezdőlap Magyarország Szuper adventi programok Kékesen!

Szuper adventi programok Kékesen!

674
0

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az ország legmagasabb „fennsíkján”, Kékestetőn, az Angyalok tisztásán a Heves megyei Advent köszöntő esemény. A Kékes Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány november 27-én, vasárnap már 10 órától várja az érdeklődőket. Újra benépesül tehát az ország legmagasabb pontja – ünnepi műsorral, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal találkozhat a közönség. Az ünnepi hangulatot imával, az adventi koszorú első gyertyájának és az ezt nagyban szimbolizáló máglya meggyújtásával nyújtjuk.

advent-kekesen

Újra benépesül tehát az ország legmagasabb pontja. Ünnepi műsorral, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal találkozhat a közönség. Az ünnepi hangulatot imával, az adventi koszorú első gyertyájának és az ezt nagyban szimbolizáló máglya meggyújtásával nyújtjuk.

A zenei színpadon a már elmaradhatatlan Szabó Attila és családja, zenésztársai igazi adventi karácsonyi zenével, hazánk egyik legnagyobb X-hangja, Vastag Csaba akusztikus csapatával igazán szívmelengető, míg a Holdviola magyar népdal feldolgozásaival, látványos koncert hangulat vár minden zenekedvelőt!

Részletes program

10:00 karácsonyi kézműves vásár

10:30 családi fotózás indul ajándékba

11:00 Szabó Attila (Csík zenekar) és Családjának (Eger) koncertje

Közreműködik: Szabó Attila (Csík zenekar), Molnár Edit, Szabó Anna, Szabó Ábel

Apáti Ádám (Rackajam), Jankó Miklós (Rackajam), Makó Péter (Csík zenekar)

12:00 Vastag Csaba unplugged

13:15 Márkus Liza (Gyöngyös) énekel, zongorakísérettel

13:45 Köszöntő: Horváth László országgyűlési képviselő

14:00 Adventi koszorú áldása – Juhász Ferenc kanonok-plébános

14:20 Holdviola (Miskolc) élő koncert táncosokkal

15:20 Örömtűz gyújtás

A rendezvényre a belépés díjtalan!

Információk

A helyszínen 300 parkolóhely van. A helyszíni parkoló csak téli autógumival felszerelt járművel közelíthető meg. Igény szerint ingyenes autóbuszok indulnak a Veronika-rétről és a Mátraházi nagy parkolóból.

A Déli sípálya alsó pontjánál (ez Mátraházától 400-500 m) található a Veronika-rét. Az autóbusz érkezési, indulási helye Kékestetőn a Szanatóriumnál lesz, innen kb. 300 méterre található az esemény helyszíne, részben lépcsős megközelítéssel.

Megközelítőleg az első 100 gépjárművet tudjuk Kékestetőn biztonságosan parkoltatni. Itt is megjegyezzük, hogy a téli útviszonyokra felkészített járművekkel közelítsék meg a helyszínt!

Az ez után érkezőket három parkolóban helyezzük el, sorrendben: Veronika-rét, Mátraházi nagyparkoló, és Árnyas parkoló.

Buszjáratok a Veronika-rétről és a Mátraházi nagyparkolóból indulnak, oda és vissza folyamatosan, a buszok “telítődésének” ütemében.

A buszos transzfer MINDENKINEK ingyenes!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét