Kezdőlap A nap képe Dudás Róbert „hazug módon silányították kampánytémává az állatvédelmet Gyöngyösön”

Dudás Róbert „hazug módon silányították kampánytémává az állatvédelmet Gyöngyösön”

802
0
A kép forrása: Dudás Róbert Facebook oldala

Az összefogás képviselője keményen reagált Horváth Lászlóék politikai hecckampányára.

Dudás Róbert, a választókerület közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje is megszólalt a gyöngyösi gyepmesteri telep üzemeltetése körül kialakult helyzet ügyében. Kedden tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva reagált a fideszes Horváth László által kirobbantott politika botrányra.

-Véleménye szerint az, aki az állatvédelmet kampánytémává silányítja és teszi mindezt hazug módon az mindenkivel tiszteletlen. Tiszteletlen az önkormányzattal, tiszteletlen a gyepmesteri telep jelenlegi fenntartójával és tiszteletlen az állatokkal szemben. Ez nem lehet kampánytéma – nyomatékosította Dudás Róbert.

A képviselő az ügy kapcsán elmondta, hogy két évvel ezelőtt ő volt az, aki az állatok halálával járó állatkínzás kapcsán szigorúbb, letöltendő börtönbüntetéssel járó büntethetőség érdekében népszavazást kezdeményezett. Akkor a fideszes vezetésű választási iroda ezt elmeszelte.

Hangsúlyozta, hogy régóta ismeri a gyöngyösi gyepmesteri telep fenntartóit, minden tisztelete az övék. Bár hírt nem adott neki, de többször támogatta őket és adója 1 %-át is az Új Nap Egyesületnek adta. Mint fogalmazott ez sem került be a fősodratú médiába, mert nem ezért tette.

Nemrég közösségi oldalán jelentette be, hogy pert nyert, a kapott összeget is állatvédelemre fordította. Kijelentett, Az állatvédelemmel nem fog kampányolni, hanem ezért tenni fog! Nem azért, hogy ezt lássák, lehet, hogy a háttérben és csendben, viszont tisztességesen és lelkiismeretesen.

Dudás Róbert később egy Facebook bejegyzést is közzé tett, melyben azt kéri, hogy

Senki ne használja az állatvédelmet politikai hecckampányra

Íme a poszt szövege:

Nagyon elszomorít, hogy képviselőtársam, Horváth László politikai síkra terelt lejárató kampányt indított Gyöngyös ellen! Kialakult egy helyzet, amit meg kell oldani! A megoldást kell keresni, politikusként ez a mi feladatunk.

Yvett és András, akik 7 éven keresztül igazi állatvédőként mindent megtettek a nehéz sorsú állatok megmentéséért, nem kívánják tovább folytatni a város gyepmesteri telepének üzemeltetését. 7 év alatt, munkájukhoz, más hasonló méretű városokhoz képest, jóval több támogatást biztosított Gyöngyös városa. A havi támogatáson kívül eszközöket és beruházásokat is finanszírozott az önkormányzat. A tények alapján megkérdőjelezhetetlen, hogy Gyöngyös állatbarát város, amiben Yvették kulcsszerepet vállaltak. Én személyesen is nagyra tartom a munkájukat, hogy egy példát is mondjak, az adóm 1%-át is az általuk vezetett alapítványnak adtam, és ma sem döntenék másképp.

Mint ismert, ha dupla ennyi pénzt szánna rá a város, akkor sem kívánják már folytatni. Illene ezt elfogadni és tiszteletben tartani. Eddigi munkájukkal hatalmas elismerést váltottak ki, hagyjuk őket méltósággal váltani. Ők is ezt kérik. Azt, hogy a kormány embere és stábja politikai célból vezérelt, a fideszes média által összehangolt botrányt generált, végtelenül inkorrektnek tartom! Tiszteletlen ez Gyöngyössel, az eddigi üzemeltetőkkel, Yvettel és Andrással, de legfőképp az állatokkal szemben.

A jelenleg hatályos 785/2021. (XII. 27.) Korm. rendelet érdemi segítséget nem ad a kóbor állatok megmentésére, 45 nap után lehetőséget kínál az állat életének kioltására, ennyi. A többit oldja meg, aki akarja. Valóban azokra kell mutogatni, akiknek köszönhetően eddig nem volt altatás? Szerintem nem! Nem inkább a rendelet megváltoztatásán kellene dolgozni úgy, hogy az tényleg védje a menhelyre került kutyákat és macskákat? Kétharmados kormányzás mellett ehhez csak akaratra lenne szükség. Az energiát ebbe kellene fektetni, ez jelentene megoldást.

Arra kérem nagy tisztelettel Horváth Lászlót és munkatársait, hogy a hazugságokból táplálkozó gyűlöletkeltést fejezzék be! Nem kellenek a ferdítések, nem kellenek a hazudozások, és nem kellenek a Fidesz védjegyének számító, manipulatív módon összevágott videók sem. Ezek közül egy sem szolgálja az igazságot, és nem visz közelebb a megoldáshoz.

Tudják, mi szolgálja a fejlődést és a jövőt? Ha tisztességgel, őszintén, egymásnak segítséget kínálva és nyújtva állunk minden kérdéshez. Én ezt teszem.
Nekünk, képviselőként az a feladatunk, hogy képviseljük az embereket!
Állatvédőként és politikusként kérem, senki ne használja az állatvédelmet politikai hecckampányra! Az ilyen városok, mint Gyöngyös, lejáratás helyett inkább célirányos támogatást érdemelnek! Kérem, gondolkozzon el ezen az, akinek kellene!
Sz.T.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét