Kezdőlap A nap képe Szomszédom a Felügyelő program: a vártnál is jobb eredményt hozott az első...

Szomszédom a Felügyelő program: a vártnál is jobb eredményt hozott az első negyedév

823
0
Fotó / Városrendészet Gyöngyös Facebook oldala

Tavaly, az év vége felé közeledve indította útjára a Szomszédom a Felügyelő elnevezésű rendészeti programot a Gyöngyösi Városrendészet.

Az országosan egyedülálló innovatív kezdeményezés október óta folyamatosan sikerrel teljesít – tájékoztatta a nyilvánosságot Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság vezetője.

A Szomszédom a felügyelő akció indulása óta eltelt három hónapban a rendészeti szervezethez 94 hívás érkezett a lakosoktól, és a városrendészek 48 esetben tártak fel hiányosságokat. A legtöbb probléma a városüzemeltetési feladatkörbe tartozott, egyebek között törött padokra és KRESZ-táblákra, társasház előtti szemetes területre hívták fel a figyelmet.

Ferenczy Dániel hozzátette: a 10 fő körzeti rendész több mint 50 esetben szabott ki szankciót, ami vagy feljelentés, vagy bírság volt. Emellett 16 közterületre kihelyezett roncsautó tulajdonosa ellen kezdeményeztek eljárást.

A tavaly elindult programban a városrendészet szorosan együttműködik a polgárőrökkel.

Az egyedülálló rendészeti programot megelőző lakossági fórumokon az állampolgároknak lehetőségük volt csatlakozni valamely önkéntes szervezethez, aminek szintén pozitív volt a fogadtatása. A program hatására több helyi állampolgár döntött úgy, hogy csatlakozik valamelyik helyi polgárőr egyesülethez, hogy bűnmegelőző munkát végezzen Gyöngyösön.

 

J.P.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét