Kezdőlap A nap képe Önálló intézmény lett a Jeruzsálem Úti Bölcsőde

Önálló intézmény lett a Jeruzsálem Úti Bölcsőde

908
0
Képünk csak illusztráció, forrása: gyongyos.hu

Az év első munkanapján, január 3-án már önálló intézményként kezdte meg működését Gyöngyösön a Jeruzsálem Úti Bölcsőde. A létesítmény évek óta a Dobó Úti Bölcsőde telephelyeként működött.

Hevér Nikoletta, az immár önálló Jeruzsálem Úti Bölcsőde vezetője elmondta: zökkenőmentesen kezdődött el a munka az intézményben, ahol egyelőre 26 kisgyermek ellátásáról tudnak gondoskodni, de már egyre többen érdeklődnek a szolgáltatásaik iránt.

Mint ismert, a város képviselő-testülete tavaly döntött az intézmény önállósodásáról. Még 2020-ban megújult és bővült a bölcsőde épülete, melyet tavaly ősszel vehettek birtokba a bölcsődések.

A létesítményben az idén tovább folytatódik a fejlesztés. Már zajlik a Jeruzsálem Úti Bölcsőde konyhájának felújítása. A több mint 40 millió forintos konyhakorszerűsítést a Városgondozási Zrt. végzi. A fejlesztési költség felét egy, az önkormányzat által benyújtott nyertes pályázat fedezi. Az ehhez szükséges önerőt, több mint 21 millió forintot a város biztosítja.

Az intézményvezető hozzátette: a korszerűsítés nem okoz problémát a gyermekek ellátásában. Amíg az intézmény konyhája elkészül, addig a Dobó Úti Bölcsődében főznek a Jeruzsálem úti bölcsődéseknek. A tervek szerint az első negyedévben elkészül a megújult konyha.

Ha az időjárás engedi, akkor pedig elkezdődik a bölcsőde udvarának bővítése is – számolt be róla Gyöngyös Város Információs Portálja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét