Kezdőlap A nap képe A Magyar Közút és a Városgondozási Zrt. is felkészült a téli időszakra

A Magyar Közút és a Városgondozási Zrt. is felkészült a téli időszakra

681
0
Fotó / Gyöngyösi TV

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút, és jövő héttől már a Városgondozási Zrt. munkagépei is készen állnak, hogy igény esetén az utakra vonuljanak. Gyöngyösön az állami fenntartású mintegy 400 kilométeres útszakaszon 12 munkagéppel készülnek a fagyra és a havazásra.

Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, Heves megyében 44 darab kombinált gépjárművet, nyolc darab hómarót készítettek fel a téli időszakra. Ezekkel több, mint 1300 kilométernyi útszakaszt kezelnek, és 27 kilométernyi kerékpárutat.

November 15-től a Városgondozási Zrt. is készen áll a téli időszakra, új sózógéppel, és már beszerezték az ehhez szükséges anyagokat is. Besze Andrea, a Városgondozási Zrt. köztisztasági ágazatvezetője a városi televíziónak elmondta, több mint 50 tonna só, hasonló mennyiségű salak, útkáli áll rendelkezésükre.

Március 15-ig a nap 24 órájában figyelik az utakat, és teszik biztonságossá a csúszós szakaszokat – számolt be róla a gyongyos.hu.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét