Kezdőlap A nap képe Egyre nagyobb az előnye a hatpárti összefogásnak a Fidesszel szemben

Egyre nagyobb az előnye a hatpárti összefogásnak a Fidesszel szemben

1075
0
Képünk csak illusztráció. Fotó / Huszti István / Index)

Csökkent a bizonytalanok aránya a pártok fokozott kampányának hatására Magyarországon – írja a Republikon kutatása alapján a Telex. A Republikon szerint ha most lenne az országgyűlési választás, a válaszadóik 75 százaléka biztosan elmenne szavazni is.

A teljes népesség körében erősödött a DK, a Momentum, az MSZP, sőt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is. A DK 13-ról 14 százalékra, a Momentum 6-ról 7 százalékra, az MSZP 5 százalékról 6-ra, az MKKP pedig 1-ről 2 százalékra. Egyedül a Jobbik tábora fogyott: a párt támogatottsága 12 százalékról tízre apadt. A Párbeszéd és a Mi Hazánk továbbra is egy-egy százalékon állnak, az LMP két százalékon lavíroz. A legerősebb ellenzéki párt jelenleg a DK. Az ellenzék annak is köszönheti erősödését, hogy tovább csökkent a bizonytalanok aránya, 24-ről 22 százalékra csökkent.

A Fidesz viszont stagnál, az ellenzéki mozgósítás jobban mobilizálta az ellenzéki választókat: a teljes népesség körében hat százalékkal, a pártválasztók körében nyolc százalékponttal erősebb a hatpárti összefogás a Republikon szerint, mint a Fidesz.

A kormánypárt a pártválasztók körében is gyengült egy keveset: előnye 45 százalékról 44-re esett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét