Kezdőlap A nap képe Bio, natúr, családi és birtok: mátrai borok a Budapesti Borfesztiválon

Bio, natúr, családi és birtok: mátrai borok a Budapesti Borfesztiválon

658
0
Az új logóval ellátott stand.

HEGYEK, BOROK, KÖZÖSSÉG

Hétvégén rendezték meg a 30. Budapest Borfesztivált, ami hazai boros világ egyik legnagyobb presztízsű rendezvénye. Kezdetekben az eseménynek a Vörösmarty tér adott otthont, de később a rendezvény felköltözött az impozáns környezetet biztosító budai várba.

Az impozáns környezet.

Idén némiképp átalakult a helyszín, a korábbi évekéhez képest pedig a kiállítók száma is drasztikusan visszaesett. A Nemzeti Galéria előtti területen, a Halászó fiú terasz és a Savoyai terasz környékén most nem álltak faházak. A rendezvény az Oroszlános udvar, a Hunyadi udvar, illetve a lovarda előtti Csikós udvar tereiben zajlott.

A Mátrai borvidék új logóval ellátott közösségi standja az Oroszlános udvarban volt felállítva. A bio, natúr, családi és birtok borokat a borászok felváltva kínálták. A pavilonon messziről olvasható volt a szlogen: hegyek, borok, közösség.

Az impozáns környezet.

Biobort a René Wines kínált, de a standnál Karner Gábor natúr borait is kóstolhatták az érdeklődők. Utóbbiak készítése során már a ként sem használnak, így válik a nedű abszolút natúrrá.

Családi „kategóriában” az Ákos Pince, Kovácsik, Kovács Peti, Kerekes Tomi, Maróti, birtok „kategóriában” pedig Bárdos, Sol Montis és a Nyilas pincészetek borai képviselték a vidéket.

A Mátra borvidékben rejlő potenciál az elmúlt években egyértelműen kezd kicsúcsosodni, a borok minőségi javulása, illetve a borász közösség munkája pedig egyre kedvezőbb pozícióba helyezi a térség megítélését. Csak így tovább! Hajrá Mátra!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét