Kezdőlap A nap képe Nem ólomszennyezett az ivóvíz a Jeruzsálem úti Óvoda és Bölcsődében

Nem ólomszennyezett az ivóvíz a Jeruzsálem úti Óvoda és Bölcsődében

1171
0
Fotó / Czímer Tamás

Egy téves mintavételezés indított el téves következtetéseket bizonyos körökben a közösségi médiában. Tegnapra azonban bebizonyosodott, hogy valójában minden rendben a Jeruzsálem úti Óvoda és Bölcsőde ivóvizével.

Egy korábbi hibás mintavételezés eredményeként állapította meg hétfőn a Heves Megyei Kormányhivatal, Hatvani Járási Hivatal, Népegészségügyi Osztálya, hogy a Jeruzsálem úti Óvoda és Bölcsőde telephelyén a túl magas ólomkoncentrátum miatt a víz emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője azonnal intézkedett, így már másnap a Vízmű által biztosított lajtos kocsiból nyerte az intézmény az ivóvizet. Ugyanazon mintán elvégzett újbóli laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a korábbi eredmény valótlan, az óvoda területéről begyűjtött minták nincsenek ólommal szennyezve, így azok ivásra, főzésre is alkalmasak, a gyerekek egészsége nincs veszélyben. Így a Heves megyei Vízmű által biztosított lajtos kocsira csupán egy napig volt szükség.

A víz mintavételre a TOP-os pályázat keretében megépülő új épületrész használatba vételi engedélye, amely jelenleg is folyamatban van, miatt került sor – számolt be róla Gyöngyös Város Információs Portálja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét