Kezdőlap Gazdaság Mesés játszótér épül Mátrafüreden

Mesés játszótér épül Mátrafüreden

949
0
Képünk csak illusztráció. Fotó / Kő Boldizsár/Facebook

Mesés játszótér épül Mátrafüreden. A beruházáshoz az építőiparban tapasztalható áremelkedések miatt többlet forrást biztosított a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium – szeptember 9-én megtartott rendkívüli ülésén – a korábban megszavazott 12,5 millió forint önerő mellé 13,5 millió forintos többletforrás odaítéléséről döntött.


Minderre az elmúlt évben az építőiparban tapasztalható áremelkedések miatt volt szükség. A pótforrás a közbeszerzésben szereplő munkák árváltozása miatti költséget fedezi. A többletforrás biztosításával 2022 első felében befejeződhet a mátrafüredi fejlesztés, amely egyebek között tartalmazza egy erdei tornapálya, egy kisgyerekeknek kialakított „Öreg néne őzikéje” játszótér, egy védőház és egy tanösvény kialakítását is. A nagyobb gyerekek és fiatalok kikapcsolódását a szabadtéri fitneszeszközök, valamint egy „Bene vár” elnevezésű játszótér szolgálja.

Tavaly a 67 millió forintos támogatás mellé 12,5 millió forint önerőt biztosított a képviselő-testület, amit most a költségvetés általános tartaléka terhére egészített ki a szükséges összeggel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét