Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Kedden 11 segélyhívást kaptak a megye tűzoltói

Kedden 11 segélyhívást kaptak a megye tűzoltói

729
0

Tegnap összesen 11 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába.

A 4 tűzesetet és 4 műszaki mentést 9 hivatásos, 2 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Gázcsonknak tolatott egy személyautó Szilvásváradon, a Patak utcában. A gázvezeték föld alatti része megsérült, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók vízsugár fedezete mellett a megsérült gázvezetéket körbeásták, a gázszivárgást csökkentették. A gázszolgáltató szakemberei a megsérült vezetékrészt kiszakaszolták, a helyreállítás néhány órát vett igénybe, ez alatt az idő alatt 15 fogyasztónál nem volt gázszolgáltatás. az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ajtónyitáshoz kérték az egri hivatásos tűzoltók segítségét Egerben, a Cifrakapu utcában. Az egység az ajtót kéziszerszámok segítségével kinyitotta.

Száraz füves és bozótos terület égett, mintegy fél hektáron, Halmajugra külterületén, valamint Verpeléten, a Széchenyi utcában is felcsaptak a lángok szárazfüves területen. A tüzek elhatalmasodását és továbbterjedését a gyöngyösi és az egri hivatásos, valamint a verpeléti önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal akadályozták meg.

Több száz körbála és egy traktor pótkocsija gyulladt ki Lőrinciben, a Temesvári utcában. Az esethez a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották, akik erőgép segítségével a pótkocsit a tűzből kihúzták, majd egy vízsugárral a lángokat eloltották, ezt követően a még nem égő bálákat munkagép segítségével a tűztől biztonságos távolságra hordták.

Darazsak raktak fészket Egerben, egy Arany János utcai ingatlanban. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói a veszélyes rovarokat eltávolították.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház előszobája és egyik szobája Füzesabonyban, a Szent Imre utcában. A tűzhöz a füzesabonyi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a füzesabonyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki – számolt be róla a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét