Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Bor, sztárok, Gyöngyös

Bor, sztárok, Gyöngyös

1463
0

2021. szeptember 10-12. között Gyöngyösön, a város Fő terén rendezik meg  a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivált. A többnapos rendezvény programjai között olyan sztárok koncertje is szerepel, mint a Hooligans, Majka és Curtis, Byealex és a Slepp. A jó zene mellé 19 mátrai borász kínálja majd legjobb borait.

A színes programkínálatban minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbbat. Szeptember 10-én, pénteken 17 órakor kezdődnek a szabadtéri programok, 18 órakor Korda György és Balázs Klári lép színpadra. Szeptember 11-én, szombaton délután gyermekműsorokkal várják a színpad elé a közönséget. Szintén szombaton rendezik meg immár 21. alkalommal a Görgényi Lászlóról elnevezett szüreti gulyásfőző versenyt és a Borban az igazság elnevezésű helytörténeti vetélkedőt.

Pénteken és szombaton este, a nagykoncerteket követően a Random Acoustic és Mága Alex akusztikus térzenéje szórakoztatja a borozókat. Vasárnap 18 órától pedig a Kollányi Zsuzsi Akusztik Duót hallhatja a közönség.

A Fő téren felállított nagyszínpadon fellép még, többek között a, Vidróczki Néptáncegyüttes, a Meseházikó, a Virtus Kamara Táncegyüttes, valamint a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola Tánctagozata és a Dance Land Táncstúdió.

A Fő téri kapualjakban rendeznek kiállítást a Gyöngyösi Műhely alkotóinak, a népművészet iránt érdeklődők pedig palóc mintákon kipróbálhatják a hímzési technikákat is.

A város szívében kialakított szüreti sétányon 19 mátrai borász kínálja különleges, hazai és nemzetközi megmérettetésen díjat nyert borait, melyeket a szokásoknak megfelelően most is borzsetonok ellenében lehet majd megkóstolni. A zsetonok a Fő tér két végében lesznek beszerezhetők, ahogyan a kóstoláshoz szükséges üvegpoharak is.

A kísérő programok között szerepel továbbá a Hanisz Imre téren felállított vidámpark, amely vasárnap délután a Szent Bertalan utcában egy készségfejlesztő játszótérrel is kiegészül majd.

A koronavírus miatt jelenleg is bizonyos korlátozásokkal, a kormány által meghatározott szabályok betartásával lehet rendezvényeket szervezni. A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál idején védettségi igazolvány szükséges a színpad közvetlen környezetében, szalagkordonnal lezárt területre.

A fesztivál minden rendezvénye, a nagyszínpadi és kísérő programok is mindhárom napon ingyenesen látogathatók.

A rendezvényről további információk találhatók Gyöngyös weboldalán és a Gyöngyösi Fesztiválok Facebook oldalán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét