Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Tíz Gyöngyös környéki településnek adtak át kerékpáros szervizpontot

Tíz Gyöngyös környéki településnek adtak át kerékpáros szervizpontot

1060
0
Kép forrása: Gyöngyösi TV

Kerékpáros szervizpontokat adott át tíz Gyöngyös környéki településnek a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A cél, hogy kiépüljön a Mátrában egy kerékpáros szervizpont hálózat. A tervek szerint a Gyöngyösi kistérség minden településére kerül majd egy-egy szervizpont a jövőben egy LEADER pályázatnak köszönhetően. Ha ez megvalósul, az minden bizonnyal jó hatással lesz a Mátra kerékpáros turizmusának fejlődésére.

Az első ilyet még 2018-ban telepítették a Szalajka-háznál, ezt négy újabb követte teszt jelleggel. Került Farkasmályba, Mátrafüredre, Sástóra és Kékestetőre. Ezen pontok helyét a térképen sárga S betűvel jelzik. A Gyöngyös–Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke szerint a szervizállomások jól vizsgáztak a kerékpárosok körében. Volt, akin ez segített, hogy ne gyalog menjen haza, de olyan is akadt, aki ezt látva, rendelt egy állomást a saját településére is.

Egy-egy ilyen szervizpont kb. másfél méter magas komplex szerkezet, mely tartalmaz minden olyan eszközt, amely segíthet például egy defektnél vagy kerékcserénél a kerékpárosoknak.- számolt be róla a Gyöngyösi TV.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét