Kezdőlap A nap képe Gyöngyösön is megfújták a harci kürtöt a Fiatal Demokraták

Gyöngyösön is megfújták a harci kürtöt a Fiatal Demokraták

1854
0
Kép forrása: magyarnemzet.hu

Mintha lenne némi ellentmondás

A Fidesz Gyöngyösön is megkezdte legújabb aláírásgyűjtő akcióját, melynek címe, Horváth László országgyűlési képviselő elmondása alapján, „stop Gyurcsány, stop Karácsony. A fideszes politikus szerint ez a név meg is adja akciójuk tartalmát, melynek célja, hogy szembesítsék Gyurcsány Ferencet és a baloldalt azzal, amit elkövettek az országgal, az emberekkel szemben 2006-ban.

Amit nem igazán lehet érteni és ennek az akciónak a legnagyobb kérdése, hogy mire jók ezek az aláírások? A 2010-ben kétharmaddal hatalomra kerülő és azóta 3. ciklusát is kétharmaddal kormányzó, Polt Péter legfőbb ügyészt is felvonultató Fidesz-KDNP mit nem volt képes 11 év alatt megtenni, amit ezek az aláírások kiválthatnak? A 2010-ben szavazóinak elszámoltatást ígérő Fidesz legőszintébb beismerő vallomása ez a kezdeményezés, miszerint valamit elk.rtak. Nem kicsit.

Gyöngyösön is gyűjti az aláírásokat a Fidesz-KDNP

Valószínűleg nem a „legélesebb késeknek” szól a kampány, hiszen ezen logika mentén tényleg joggal lehetne megkérdezni a Fidesztől, hogy aláírásgyűjtés helyett, miért nem vitték véghez a fennhangon ígérgetett elszámoltatást. Sokan helyezték 2010-ben bizodalmukat e vezényszó miatt a jelenlegi kormányba, aki magából közröhej tárgyát csinálva, 2021-ben egy aláírásgyűjtő akcióval próbálja híveit teljesen hülyének nézve csatasorba rendezni.

A kétségbe esett propagandaakció célja minden bizonnyal a szavazótábor feltüzelése, a gyűlöletszítás eszközével, ami elképzelhető, hogy a jelenleg még a kormánypártokat támogató, de gondolkodni képes embereknél is kiveri majd a biztosítékot. Ennél ugyanis már nem igazán van lejjebb.

Nincsenek eredmények, van viszont gyűlöletkeltés

Miután Matolcsy György jegybankelnök bevallotta, hogy az elmúlt 10 évben Románia is lekörözött minket, sikerül Európa legmagasabb inflációját produkálni, az árak elszabadultak, méregdrága a benzin, a nyugdíjak reálértéke visszaesett, bár augusztusban erősödött, de továbbra is gyenge a forint, elszabadult az államadósság, valóban kijelenthető, nincs sok pozitív eredmény, amivel a Fidesz-KDNP kampányolhatna.

Eredmények hiányában látható, hogy Orbán Viktor a gyűlöletkeltés fegyverét bevetve próbál kormányon maradni. Orbán megkongatta a vészharangot, a keze alatt működő gépezet pedig minden bizonnyal az eddigieknél is gátlástalanabb gyűlöletpropagandával fog előrukkolni.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét